Η «Λυσσασμένη Γάτα» με τη Σιένα Μίλερ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λυσσασμένη γάτα

Το σπαρακτικό αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς σε δορυφορική μετάδοση από το Apollo Theatre του Λονδίνου

Το βρετανικό κοινό λάτρεψε τη σύγχρονη «Λυσσασμένη γάτα» που σκηνοθέτησε ο Benedict Andrews [Μπένεντικτ Άντριους] (A Streetcar Named Desire) για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Ουέστ Εντ. Η επιτυχημένη παραγωγή του Young Vic αναβιώνει φέτος από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, με πρωταγωνιστές τρεις συγκλονιστικούς ηθοποιούς: τη Sienna Miller [Σιέννα Μίλλερ], τον Jack O’Connell [Τζακ Ο’Κόννελ] και τον Colm Meaney [Κολμ Μήνυ].

Ο Τέννεσση Ουίλλιαμς (1911-1983) υπογράφει το 1955 ένα τολμηρό για την εποχή του έργο που έμελλε να του χαρίσει το βραβείο Πούλιτζερ καθώς και το βραβείο του Κύκλου Θεατρικών Κριτικών της Νέας Υόρκης. Η «Λυσσασμένη γάτα» θα καθιερωθεί ως ένα από τα αριστουργήματα του αμερικανικού θεάτρου του 20ού αιώνα, θα μεταφερθεί το 1958 στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέηλορ και τον Πωλ Νιούμαν και θα ανέβει ξανά και ξανά στο Μπρόντγουεη.

H «Λυσσασμένη γάτα» προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση από το Αpollo Theatre του Λονδίνου την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 9:00 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (με αγγλικούς υπότιτλους) στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο-National Theatre Live. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 15 ετών. Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με  τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο-National Theatre Live.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ “ΓΛΑΡΟ” ΤΟΥ ΤΣΕΧΩΦ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.