Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» γιορτάζει τα Χριστούγεννα με δύο παραστάσεις

"Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special" και «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» για μικρούς και μεγάλους

Μικροί και… μεγαλύτεροι φίλοι έχουν δύο σημαντικούς λόγους φέτος τα Χριστούγεννα να επισκεφθούν τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και να ψυχαγωγηθούν με τις παραστάσεις που παρουσιάζονται στις δύο αίθουσές της.

Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special

Οι μικροί φίλοι, παιδιά 6-12 ετών και με τη συνοδεία των γονιών τους, θα έχουν την ευκαιρία όλα τα Σάββατα και τις Κυριακές του Δεκεμβρίου, και μάλιστα με διπλές παραστάσεις λόγω αυξημένης ζήτησης, αλλά και ανήμερα και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, να παρακολουθήσουν την ειδική, Χριστουγεννιάτικη έκδοση του Comedy club για παιδιά που δημιούργησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς. Τα παιδιά ψυχαγωγούνται βλέποντας την κωμική διάσταση θεμάτων που αφορούν στη ζωή τους, ενώ οι «μεγάλοι» μπαίνουν στην ψυχολογία των μικρών, θυμούνται πώς είναι να είσαι παιδί κι έτσι δημιουργείται μια μεγάλη παρέα χωρίς ηλικία αλλά με συνισταμένη την κωμωδία.

Στη σκηνή θα εμφανιστεί και μία αγαπημένη τραγουδοποιός, η Σοφία Κουρτίδου, η οποία με τη βοήθεια του live looping θα δημιουργεί σε κάθε παράσταση τραγούδια με τις φωνές των μικρών φίλων και των γονιών τους αλλά και με τους χριστουγεννιάτικους ήχους που το μαγικό μηχάνημα live looping μετατρέπει σε μελωδίες.

  • Σάββατο 8, 15, 22, 29 Δεκεμβρίου, 18:00
  • Κυριακή 9, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου, 15:30 και έξτρα παραστάσεις στις 18:00
  • Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, 18:00

«Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως»

Η επιτυχημένη δραματοποίηση του υπέροχου -και ίσως λιγότερο γνωστού- διηγήματος του Γ. Βιζυηνού συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να εκπλήσσει ευχάριστα τους λάτρεις του αγαπημένου λογοτέχνη. Τα Χριστούγεννα μάλιστα θα πραγματοποιήσει εορταστικές παραστάσεις, ανήμερα και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (25 και 26 Δεκεμβρίου), καθώς και το τελευταίο Σαββατοκύριακο της χρονιάς (29 και 30 Δεκεμβρίου). Μετά την Πρωτοχρονιά θα επανέλθει με παραστάσεις την Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωνσταντίνου και η ομάδα Ξανθίας μεταφέρουν άλλο ένα λογοτεχνικό έργο με επιτυχία στη σκηνή. Μετά τους συγγραφείς Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Αργύρη Εφταλιώτη και Μιχαήλ Μητσάκη, σειρά έχει ο Γεώργιος Βιζυηνός και το διήγημα «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως». Τρεις ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, χάρη στην πρωτότυπη φόρμα δραματοποίησης της λογοτεχνίας που έχουν επινοήσει ο σκηνοθέτης και η ομάδα, διατηρούν το κείμενο του Γ. Βιζυηνού αυτούσιο στην παράσταση φωτίζοντας θεατρικά και μουσικά το χιούμορ και την ουσία του.

  • Εορταστικές παραστάσεις: Τετάρτη 26, Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 21:00

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.