«Η Φάρμα του Διαδικτύου» ζωντανεύει στον Ελληνικό Κόσμο

Μια παράσταση - εργαλείο για την εκπαίδευση που μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να προφυλάσσονται από τους «λύκους» του Διαδικτύου

Η «Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ μετά τη sold-out περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή διάκριση, έρχεται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια παράσταση – εργαλείο για την εκπαίδευση μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να προφυλάσσονται από τους «λύκους» του Διαδικτύου. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου-Saferinternet.gr απ οτέλεσε το κεντρικό γεγονός πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή.  Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά, οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα από τους λύκους του διαδικτύου;

Η θεατρική ομάδα ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ δημιουργήθηκε το 2012 με στόχο τη δημιουργία παραστάσεων υψηλής αισθητικής. Ιδρυτικά μέλη είναι η Σοφία Τσινάρη (ηθοποιός-σκηνοθέτης) και η Άννα Πορφύρη (ηθοποιός). «Κουβαλώντας την πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο του θεάτρου με συμμετοχές σε βραβευμένες παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, η αγάπη μας για τα παιδιά, μας ώθησε να στραφούμε στο παιδικό θέατρο. Απαραίτητα υλικά για τις παραστάσεις μας είναι ο πειραματισμός, οι πρωτότυποι θεατρικοί κώδικες, η λεπτομερής δουλειά, η ευαισθησία, το χιούμορ, μα πάνω απ’ όλα ο σεβασμός προς τον μικρό θεατή. Με αυτά τα κριτήρια επιλέχθηκε και η Φάρμα».

Συντελεστές

Κείμενο: Βερόνικα Σαμαρά, Γιώργος Κορμάς
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη
Μουσική – Στίχοι: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Κίνηση-Χορογραφίες: Δάφνη Πανταζοπούλου , Μόνικα Κολοκοτρώνη
Σκηνικά – Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί:  Μελίνα Μάσχα
Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Νατάσα Σφενδυλάκη, Δήμητρα Ταρούση
Υπεύθυνη Παραγωγής: Άννα Πορφύρη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.