Η Nana Simopoulos παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ «Skins»

Τραγούδια από τη νέα της κυκλοφορία

Η Ελληνίδα δημιουργός, πολυοργανοπαίκτρια, συνθέτρια, ερμηνεύτρια, και παιδαγωγός Nana Simopoulos, παρουσιάζει το νέο άλμπουμ «Skins», που αποτελεί την έβδομη κατά σειρά ηχογραφημένη δουλειά της, σε ένα live στον Κήπο του Νομισματικού την Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Το «Skins», αποτελείται από οκτώ αυθεντικές συνθέσεις της Νάνας, εκτελεσμένες με έξοχη ερμηνεία από ένα μουσικό σχήμα τζαζ , συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού σαξοφωνίστα Dave Liebman και του βιρτουόζου στο Ινδικό σαράγκι, Ustad (Mαέστρου) Sultan Khan.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Nana Simopoulos στην Αργυρώ Μποζώνη

Ο τίτλος του CD προέρχεται από ένα κομμάτι το οποίο είχε γράψει η Nana Simopoulos για μια παράσταση. Κατά τη διάρκεια της, μια χορεύτρια χρησιμοποιούσε στο σώμα της προβολές από διαφορετικά δέρματα ζώων, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο εικονικά κοστούμια. Ο τίτλος, θα μπορούσε να συνδεθεί και με την ίδια τη Simopoulos, καθώς η καλλιτέχνις έχει διερευνήσει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης μέσω του ήχου. Το ενδιαφέρον της δημιουργού, έχει κερδίσει ανά καιρούς η δυναμική των ήχων που παράγουν διάφορα ετερόκλητα αντικείμενα, όπως τα εργαλεία, τα υλικά κατασκευών και αξιοποιώντας τις ηχητικές δυνατότητες τους, έχει συνθέσει έργα για εξειδικευμένη εκτέλεση επί τόπου (site- specific). Ως συνθέτις, έχει γράψει μουσική για θέατρο και ταινίες, μουσική για κινησιολογία και χορό, για κλασικό μπαλέτο και κλακέτες, καθώς επίσης και μουσική για απαγγελία Ποίησης.

H Nana Simopoulos, συνδέεται βαθιά και ουσιαστικά με τη μουσική της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και φυσικά της Ελλάδας, επιπλέον στο άλμπουμ διακρίνονται σαφείς επιρροές από τη τζαζ, τη  New Age και τη World Μusic. Το «Skins», αντλεί λυρική έμπνευση από πηγές στις οποίες κανείς εντοπίζει την ίδια διαφορετικότητα που συναντάται στον Ρουμί,- τον Πέρση Σούφι ποιητή- αλλά και στη σαμάνο γνωστή ως «Γυναίκα Κουκουβάγια».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.