Θεατρικοί Βηματισμοί στο Νησί του Ιπποκράτη

Μια σειρά παραστάσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, σ' ένα αποκεντρωμένο θεατρικό φεστιβάλ

Από τις 14 έως και τις 31 Μαρτίου, ο Δήμος Κω παρουσιάζει μια σειρά παραστάσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, σ’ ένα αποκεντρωμένο θεατρικό φεστιβάλ.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση φορέων, παραγόντων, ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού, στο γεγονός ότι η περιφέρεια και ιδιαίτερα τα νησιά μας τον «άνυδρο» χειμώνα διψούν για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες μπορούν να υποστηρίξουν. Η επιλογή της Κω, ενός νησιού των Δωδεκανήσων με τη σημειολογική σημασία που έχει αποκτήσει τούτη την εποχή το συγκεκριμένο γεωγραφικό στίγμα, δεν είναι τυχαία.

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Δευτέρα 14 Μαρτίου, ώρα 21:00
Τρίτη 15 Μαρτίου, ώρα 19:00 & 21:00
«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με την πρωταγωνίστρια την Ελένη Ουζουνίδου

Τετάρτη 16 & Πέμπτη 17 Μαρτίου, ώρα 21:00
«Η Απολυμένη»  του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Διδασκάλου

Κυριακή 20 Μαρτίου, ώρα 19:30
«Μαράν Αθά» Με την  Γιασεμί .Κηλαηδόνη, η οποία μεταμορφώνεται σε ενενηντάχρονο μοναχό κι εξομολογείται επί δυόμισι ώρες, με αμείωτη ένταση κι εσωτερικότητα, το δραματικό βίο του. Ένα διήγημα του Θωμά Ψύρρα σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη.

Δευτέρα 21, Τρίτη 22 & Τετάρτη 23 Μαρτίου, ώρα 20:30
«Το ζεϊμπέκικο».  Άλλοτε άγριο και σκληρό, άλλοτε ανάλαφρο και τρυφερό με καυστικό χιούμορ, το «Ζεϊμπέκικο», το νέο έργο της Λείας Βιτάλη, καθρεφτίζει την αλήθεια της ελληνικής ψυχής και θέτει καίρια ερωτήματα για τις αξίες της νέας πραγματικότητας. Ένα έργο της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία του Φώτη Μακρη. Με τους : Γιώργο Νινιό, Στέλλα Κρούσκα, Ρένα Κουμπαρούλη.  Στη παράσταση παίζουν ζωντανά οι μουσικοί : Θοδωρής Ζέης  και Σπύρος Κουτρουμάνης

Σάββατο 26 Μαρτίου, ώρα 18:00
Κυριακή 27 Μαρτίου, ώρα 12:00 & 18:00
«Αίσωπος+Αδελφoί  Γκριμ= Παιχνίδι» Μια παιδική διαδραστική παράσταση που συνδυάζει παραμύθια των αδελφών Γκριμ και μύθους του Αισώπου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πλειώνη, με πρωταγωνιστές την Μαρίνα Πανηγυράκη, Μαρία Μπρανίδου, Κωνσταντίνο  Δανίκα, Δημήτρη Πλειώνη.

Δευτέρα 28 & Τρίτη 29 Μαρτίου, ώρα 21:00
«Που’ ναι η μάνα σου μωρή » από το ομώνυμο βιβλίο της Δήμητρας Πέτρουλα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με πρωταγωνιστές την Βέρα Κρούσκα, την Αγάπη Παπαθανασίου και την Ορνέλλα Λούτη.

Τετάρτη 30 & Πέμπτη 31 Μαρτίου, ώρα 21:00
«Το Αμάρτημα της μητρός μου»  Το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού σε θεατρική προσαρμογή  σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με πρωταγωνιστές τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη και την Αγάπη Μανουρά

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται:

Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα 11:00
Εγκαίνια έκθεσης θεατρικών κουστουμιών του Κ.Θ.Β.Ε

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 13 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.