Καλοκαίρι με Τέχνη από το Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Καλοκαιρινό καμπ για παιδιά 5-10 ετών

Για 3η συνεχή χρονιά το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, με τη δημιουργική συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη, της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και των καταστημάτων Κάισσα, διοργανώνει καλοκαιρινό καμπ για παιδιά 5-10 ετών στο χώρο του, στο νεοκλασικό κτήριο όπου στεγάζεται το Μουσείο, στον πεζόδρομο της οδού Κόδρου, στον αριθμό 9, στην Πλάκα.

Η κάθε περίοδος του καμπ διαρκεί συνήθως 2 εβδομάδες, αλλά αυτή τη χρονιά η πρώτη περίοδος διαρκεί 2 μέρες παραπάνω, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν. Συγκεκριμένα η 1η περίοδος διαρκεί από 16/6 ως 1/7 και η 2η περίοδος από 4/7-15/7.

Καθημερινά, από τις 8:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα, τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά με ποικίλες δραστηριότητες: θα ζωγραφίσουν στα εικαστικά εργαστήρια, επιστρατεύοντας μαρκαδόρους, χρωματιστά μολύβια, χρώματα και πινέλα και ό,τι άλλο μπορούν να φανταστούν, θα ζωντανέψουν αληθινές και φανταστικές ιστορίες με κίνηση και αυτοσχεδιασμό στα θεατρικά εργαστήρια, θα παίξουν τα παιχνίδια της γειτονιάς στον πεζόδρομο μπροστά στο Μουσείο, θα μάθουν τα μυστικά των ηρώων γνωστών παιδικών βιβλίων από τους ίδιους τους συγγραφείς τους, θα συνδυάσουν ηχοϊστορίες με μελωδικές μουσικές, θα ανακαλύψουν θησαυρούς στα στενά της Πλάκας, θα διασκεδάσουν με επιλεγμένα παιχνίδια παρατηρητικότητας, θα επισκεφθούν γειτονικά μουσεία, θα γνωρίσουν τα εκθέματα του μουσείου παιδικής τέχνης. Και όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα φύγουν χαρούμενα για το σπίτι.

Όπως όλες οι δράσεις του Μουσείου Παιδικής Τέχνης έτσι και το καλοκαιρινό καμπ, έχει ως στόχο τόσο την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών όσο και την καλλιέργειά τους σε πολλούς τομείς.

Αναλυτικό πρόγραμμα 1ης περιόδου

Συντελεστές

Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται από τα στελέχη του εκπαιδευτικού τμήματος του Μουσείου:
Θεανώ Κοτταρίδου: Ιστορικός Τέχνης ‐ Μουσειολόγος
Κατερίνα Παναγιωτοπούλου: Εκπαιδευτικός
Αθανασία Σκληρού: Εικαστικός
Χριστίνα Τσινισιζέλη: Εικαστικός

Και από εξωτερικούς συνεργάτες, ειδικευμένους σε θέματα Τέχνης
Νίκη Αράπη: Μουσικός ‐ Μουσικοπαιδαγωγός
Λίλη Λαμπρέλλη: Συγγραφέας – Aφηγήτρια παραμυθιών
Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Δώρα Πουρή, Κατερίνα Ανδρικοπούλου: Συντακτική ομάδα Elniplex
Βάσω Ψαράκη: Συγγραφέας – Eικονογράφος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

250 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.