Ο Καραγκιόζης στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη

«Ο Καραγκιόζης στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η νέα μουσική κωμωδία σκιών του Ηλία Καρελλά

Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μια νέα χριστουγεννιάτικη κωμωδία θεάτρου σκιών, στην οποία η παράδοση συναντά το σήμερα.

Η φετινή πρωτότυπη παράσταση (με ζωντανή μουσική επί σκηνής) έχει τίτλο «Ο Καραγκιόζης στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη» και φιλοξενείται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος από το Σάββατο 17 έως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου. Στο νέο έργο του Ηλία Καρελλά, που αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Θιάσου Σκιών Ηλία Καρελλά, ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει τον Βασιλιά των Καλικαντζάρων, ενώ οι String Demons υποδύονται τα Ξωτικά.

Μια παράσταση, γεμάτη από τη μαγεία των Χριστουγέννων και της μουσικής. Μια σπονδυλωτή ιστορία με αφορμή παραδοσιακά κείμενα του θεάτρου σκιών, ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα και στον κόσμο, σε συνδυασμό με μουσικά μοτίβα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια της Δύσης και της Ανατολής.

Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Καραγκιόζης και η παρέα του ονειρεύονται να συναντήσουν τον Αϊ-Βασίλη, να τρυπώσουν στο εργαστήρι του και να αποκτήσουν τα πολυπόθητα δώρα. Όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες του θεάτρου σκιών καταφθάνουν με εορταστική διάθεση και τραγούδια στην παράγκα. Το συμβούλιο αρχίζει, και ο καθένας έχει να πει και από μια διαφορετική ιστορία για το πού βρίσκονται ο Αϊ-Βασίλης και το εργαστήριό του. Σύμμαχοί τους, τα γνωστά ξωτικά του Αϊ-Βασίλη που θα προσπαθήσουν να τους οδηγήσουν κοντά του μέσα από μαγικά μουσικά μονοπάτια. Τι θα γίνει, όμως, όταν ξαφνικά συναντήσουν στον δρόμο τους τον Βασιλιά των Καλικαντζάρων με τον μαγικό του καθρέφτη; Θα καταφέρουν ο Καραγκιόζης και η παρέα του να αντιμετωπίσουν τις παγίδες των Καλικαντζάρων και να λύσουν τα μάγια βρίσκοντας την απάντηση στο αίνιγμα του αρχηγού τους;

Συντελεστές

Κείμενο – σκηνοθεσία – σκηνογραφία – φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Μουσική επιμέλεια-διασκευές: Πάρις Περυσινάκης, Ηλίας Καρελλάς
Κοστούμια: Βεστιάριο
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κώνστα
Ειδικές κατασκευές σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης
Κατασκευή φιγούρας σκιών: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης, Μάριος Γιαννούλης

Σε όλους τους ρόλους πίσω από τον μπερντέ ο Ηλίας Καρελλάς
Χειρισμός φιγούρας: Ηλίας Καρελλάς, Κωνσταντίνα Γκόρου, Νικόλας Τζιβελέκης, Σπύρος Γεωργίου
Βασιλιάς των Καλικαντζάρων: Χρήστος Θηβαίος
Ξωτικά: String Demons

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Πάρις Περυσινάκης, Έκτορας Κυριάκου, Πέτρος Βαρθακούρης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.