Κερδίστε προσκλήσεις για την avant – premiere της ταινίας “Juliet, Naked”

Με τους Ρόουζ Μπερν, Ίθαν Χοκ και Κρις Ο’Ντάουντ

Οι παραγωγοί του Little Miss Sunshine και ο συγγραφέας των «Για Ένα Αγόρι» και «High Fidelity» επιστρέφουν με την indie κομεντί της χρονιάς που λάτρεψαν οι κριτικοί και θα γεμίσει μουσική, ευαισθησία και χιούμορ τις κινηματογραφικές σας νύχτες. «Η Τζούλιετ, Γυμνή» έρχεται από τις 13 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Άννι έχει μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, φανατικό θαυμαστή ενός ξεπεσμένου ροκ σταρ, ονόματι Τάκερ Κρόου. Ο Ντάνκαν είναι περισσότερο αφοσιωμένος στο μουσικό του είδωλο παρά στη σύντροφό του. Όλα αυτά μέχρι η Άννι να γνωρίσει τον Τάκερ… Μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, τη μοναξιά και την απροσδόκητη πορεία της ζωής. Βασισμένη στο best-seller του Νικ Χόρνμπι (High Fidelity, Για Ένα Αγόρι).

Το βιβλίο

Το «Η Τζούλιετ, Γυμνή» είναι το έκτο μυθιστόρημα του αφηγητή της indie γενιάς Νικ Χόρνμπι και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Πρωταγωνίστρια είναι για ακόμα μια φορά η ποπ κουλτούρα. Ένα βαθιά ανθρώπινο και συναισθηματικό μυθιστόρημα, με οικείους χαρακτήρες και την εύθυμη και ειρωνική ματιά του Νικ Χόρμπι.

«Μετά το ‘’High Fidelity’’ και το ‘’Για Ένα Αγόρι’’ έχει δημιουργηθεί ένα νέο είδος ταινιών που λέγεται ‘’βασισμένο στο μυθιστόρημα του Νικ Χόρνμπι’’ και είναι πολύ αγαπημένο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης Τζέσι Πέρεζ που δέχθηκε αμέσως την πρόταση να μεταφέρει την ιστορία του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος; «Οι μοντέρνοι χαρακτήρες, το όμορφο μπλέξιμο χιούμορ και τρυφερότητας και η σοφία της φύσης της ζωής. Το γεγονός ότι στην καρδιά της ιστορίας υπάρχει μουσική ήταν ένας ακόμα λόγος που δέχθηκα με ενθουσιασμό».

Πλευρά Α’, Τραγούδι Α’

Το «Η Τζούλιετ, Γυμνή» είναι η ιστορία τριών ανθρώπων που συνειδητοποιούν ότι έζησαν τις ζωές τους αλλιώς από ό,τι είχαν φανταστεί. Είναι μια ιστορία για την ενηλικίωση που μπορεί να (ξανα)συμβεί σε κάθε ηλικία. Ένα ιδιόρρυθμο ερωτικό τρίγωνο μεταξύ της Άννι, του Ντάνκαν και του Κρόου.

Η Άννι (Ρόουζ Μπερν) ζει εγκλωβισμένη σε μια πόλη μικρή για τα όνειρα και τις προσδοκίες της. Έχει μια πολυετή σχέση με τον Ντάνκαν (Κρις Ο’Ντάουντ) που λατρεύει σε υπερβολικό βαθμό έναν πρώην ροκ σταρ, τον Τάκερ Κρόου (Ίθαν Χοκ) και προσπαθεί να καταλάβει τι απέγινε ο ροκ σταρ μετά την μυστήρια εξαφάνισή του 25 χρόνια πριν. Ο Κρόου από την άλλη, έχει «εξαφανιστεί» από τον κόσμο, από πολλές του σχέσεις και από τα διάφορα παιδιά που έχει αποκτήσει μέσα στα χρόνια με διαφορετικές γυναίκες. Ζει στο γκαράζ της πρώην του, προσπαθώντας να είναι ο πατέρας του γιου του και αναρωτιέται γιατί η ζωή δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε. «Η Άννι και ο Τάκερ είναι σε σημείο βρασμού. Είναι και οι δύο έτοιμοι για αλλαγή. Η Άννι το νιώθει ενώ ο Τάκερ πλησιάζει σταδιακά στην συνειδητοποίηση», σχολιάζει ο παραγωγός Άλμπερτ Μπέργκερ.

Οι ζωές τους θα διασταυρωθούν όταν ο Ντάνκαν, ιδρυτής ενός φαν κλαμπ  προς τιμήν του Κρόου, θα θελήσει να δημοσιεύσει μια διθυραμβική κριτική για ένα ακουστικό ντέμο 25 χρόνων που ονομάζεται «Η Τζούλιετ, Γυμνή». Η Άννι όμως σε μια στιγμή επανάστασης θα δημοσιεύσει τη δική της κριτική που σίγουρα δεν μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Προς έκπληξή της ο Τάκερ Κρόου θα επικοινωνήσει μαζί της και μεταξύ τους θα δημιουργηθεί μια σχέση που μπορεί να αλλάξει τις ζωές όλων.

«Πολλοί άνθρωποι όταν μπαίνουν στη δεκαετία των σαράντα νιώθουν ότι η ζωή έχει χάσει το ενδιαφέρον της. Όλα τα μεγάλα μυστήρια όπως “Πώς θα είναι η καριέρα μου; Πού θα μένω; Με ποιον θα είμαι; Θα παντρευτώ; Θα κάνω παιδιά;” Έχουν πια απαντηθεί και το μυστήριο της ζωής έχει σχεδόν χαθεί. Στη δική μας ιστορία οι ήρωές μας νιώθουν ότι σπατάλησαν τα 20 και τα 30 τους και δεν έχουν καμία ελπίδα πια. Είναι μια ιστορία για τις θυσίες που χρειάζεται να κάνεις για να διεκδικήσεις μια καλύτερη ζωή», αναφέρει ο παραγωγός Μπάρι Μέντελ και καταλήγει: «Αυτή δεν είναι μια ταινία που “έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα” απαραίτητα. Είναι μια ιστορία όπου το κουράγιο και το θάρρος της προσπάθειας είναι η νίκη».

Τα μέλη της «μπάντας»

Η επιλογή των συντελεστών της ταινίας, από τον σκηνοθέτη Τζέσι Πέρεζ μέχρι τους σεναριογράφους και τους ηθοποιούς, έγινε και διαφορετικά αλλά ταυτόχρονα με όμοια κριτήρια. «Ο Τζέσι ήταν η ιδανική επιλογή για πολλούς λόγους και ακόμα παραπάνω, καθώς ο ίδιος έχει περάσει πολύ χρόνο ως μέλος της alternative rock μπάντας “The Lemonheads”. Νιώσαμε ότι θα είχε μεγάλη κατανόηση στον χαρακτήρα του μουσικού Τάκερ όπως επίσης και στην πλευρά του θαυμαστή του, Ντάνκαν. Ακόμα και στην περίπτωση της Άννι έδειξε συμπόνοια και ταυτίστηκε συναισθηματικά μαζί της», εξηγεί ο Μπέργκερ.

Στην καρδιά της ιστορίας μας βρίσκεται η Άννι μια γυναίκα που είχε φιλοδοξίες, αλλά μια σειρά καταστάσεων την έχει εγκλωβίσει σε μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας. «Μας προσέγγισαν αρκετές ηθοποιοί για τον ρόλο της Άννι. Είχαμε όμως μια εξαιρετική συνεργασία στο παρελθόν με την Ρόουζ στην ταινία ‘’Φιλενάδες’’ (Bridesmaids). Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε μια ταινία που πρωταγωνιστεί η Ρόουζ γιατί νιώθουμε ότι έχει μεγάλο ταλέντο μέσα της και δεν το είχε δει ο κόσμος νωρίτερα».

Ο Τάκερ Κρόου των νεανικών χρόνων του Ντάνκαν είναι πολύ μακριά από τον χαρακτήρα που γνωρίζουμε στην ταινία. «Στείλαμε το σενάριο στον Ίθαν Χοκ το 2016 και συναντηθήκαμε μαζί του αλλά δεν γνωρίζαμε εάν θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί μας», λέει ο Μέντελ. «Ήμουν φαν του Νικ Χόρνμπι πολλά χρόνια. Ξέρεις, υπάρχουν ρόλοι που ήθελα αλλά δεν κατάφερα να παίξω αλλά κανένας δεν πονάει περισσότερο από το “Για Ένα Αγόρι”. Προφανώς ο Χιου Γκραντ πήρε τον ρόλο και τα πήγε τέλεια, αλλά έπρεπε να είμαι εγώ. Θα ήταν πολύ διαφορετικό. Από τότε, ο Χόρνμπι έμεινε πάντα μέσα μου και όταν διάβασα το σενάριο ευχήθηκα να καταφέρω να παίξω αυτόν τον ρόλο», λέει χαρακτηριστικά ο πρωταγωνιστής Ίθαν Χοκ.

Ο Κρις ο Ντάουντ δηλώνει για τον ρόλο του: «Όταν διάβασα το σενάριο έκανα μια ταινία επιστημονικής φαντασίας οπότε είπα αμέσως ναι γιατί απλά… δεν ήταν επιστημονικής φαντασίας! Διάβασα πρώτα το βιβλίο και μετά το σενάριο γιατί πιστεύω ότι είναι η σωστή σειρά αυτή. Το απόλαυσα και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε πια».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τζέσι Πέρεζ
Σενάριο: Ευγενία Πέρεζ, Ταμάρα Τζένκινς, Τζιμ Τέιλορ
Παραγωγή: Άλμπερ Μπέργκερ, Ρον Γιέρξα, Μπάρι Μέντελ, Τζουντ Άπατοου, Τζέφρι Σόρος
Ηθοποιοί: Ρόουζ Μπερν, Ίθαν Χοκ, Κρις Ο’Ντάουντ
Φωτογραφία: Ρέμι Αντεφαράσιν
Μοντάζ: Σαμπίν Χόφμαν
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σάρα Φίνλεϊ
Μουσική: Νέιθαν Λάρσον
Διανομή: ΟDEON, AUDIO VISUAL

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

33 Απαντήσεις

  1. ως fan του συγγραφέα και του συγκεκριμένου βιβλίου, περιμένω με ανυπομονησία την κινηματογραφική του μεταφορά. Music, words & an excellent cast!

  2. Το βιβλιο ηταν γεμάτο χιούμορ και ρεαλισμο.. Θα με ενδιέφερε και η ταινία. Η Μπερν είναι εμφανισιακά ακριβως όπως φανταζομουν την Άννι.

  3. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να απολαύσω avant – premiere της ταινίας “Juliet, Naked” την Τρίτη 11/09 στο
    Odeon Starcity, μακάρι να σταθώ τύχερη!!!!!

  4. Πολλά συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες και την πλήρη ενημέρωση που μας παρέχετε. Το κατάλαβα αν και πριν λίγο έγινα μέλος της ομάδας σας και σας ευχαριστώ.
    Να ευχηθώ υγεία και δύναμη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.