Κινέζικη ζωγραφική XIEYI – Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας στο ΕΜΣΤ

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Έτους Ελλάδας - Κίνας 2017

Η έκθεση του Εθνικού Μουσείου της Κίνας (NAMOC) Κινέζικη ζωγραφική XIEYI: Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας  παρουσιάζεται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας – Κίνας. Η έκθεση, ο κατάλογος και οι παράλληλες δράσεις αποτελούν τις πρώτες μαρτυρίες της συνεργασίας των δύο Μουσείων με στόχο την ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων και τη διαπολιτισμική ανταλλαγή στο χώρο της τέχνης, που προωθούν το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ελλάδος και το Υπουργείο Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

H έκθεση Κινέζικη ζωγραφική XIEYI: Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας στην Αθήνα εγκαινιάζει τη συνεργασία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) με το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (NAMOC) για τη δημιουργία μιας γέφυρας σύνδεσης των δύο πολιτισμών, για τη διάδοση του κινεζικού πολιτισμού στην Ελλάδα, για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο λαών, για την αμοιβαία ανταλλαγή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών γνώσεων και πρακτικών με όχημα τον πολιτισμό. Στη συνέχεια το 2018, το NAMOC θα υποδεχθεί έκθεση του ΕΜΣΤ στο Πεκίνο με αντίστοιχους στόχους.

Early Spring, Su Tianci, 1988, Oil Painting, Collected by NAMOC
Early Spring, Su Tianci, 1988, Oil Painting, Collected by NAMOC

Η έκθεση Κινέζικη ζωγραφική XIEYI: Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας είναι μια παραγωγή του NAMOC, που φιλοξενείται στο ΕΜΣΤ, χωρίζεται σε τρεις ενότητες – Ελεύθερο στιλ Ζωγραφικής, Εικονογραφία, Καλλιτεχνική Σύλληψη – και εκφράζει την επιδίωξη του NAMOC να προωθήσει την κουλτούρα και το ήθος του κινεζικού πολιτισμού. Τα έργα της έκθεσης αντικατοπτρίζουν τον πλούτο της κινεζικής τέχνης, τα σημεία της σύγχρονης εποχής καθώς και το ουμανιστικό πνεύμα που διατρέχει τα 5.000 χρόνια παράδοσης του κινεζικού πολιτισμού. Το κοινό θα βιώσει την ευγενή πολυτέλεια της ακαδημαϊκής ζωγραφικής και τη ρευστή χάρη της αισθητικής εικονογραφίας. Η Αρχαία Ελλάδα, το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, άσκησε μεγάλη επιρροή στην πορεία της παγκόσμιας ιστορίας μέσω της πολιτιστικής και τεχνολογικής της εξέλιξης. Με τη σειρά της η Κίνα, ένας από τους τέσσερις μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου, διαθέτει πολιτιστική παράδοση που συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στον τομέα του εμπορίου και της τεχνολογίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.