«Κοππέλια»: Τα μπαλέτα Μπολσόι σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα

Τη χορογραφία, γεμάτη ευτράπελα και κωμικές στιγμές, υπογράφει ο Σεργκέι Βικάρεφ ειδικά για το Μπολσόι

Οι φετινές μεταδόσεις από το Θέατρο Μπολσόι ολοκληρώνονται, αυτή την καλλιτεχνική περίοδο, με την απευθείας από τη Μόσχα προβολή του απολαυστικού μπαλέτου «Κοππέλια» την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Τη χορογραφία, γεμάτη ευτράπελα μπερδέματα και κωμικές στιγμές με αίσιο τέλος, υπογράφει, ειδικά για τα Μπολσόι, ο Σεργκέι Βικάρεφ.

Βασισμένο στα παραμύθι του Ε.Τ.A. Χόφμαν «Ο άνθρωπος με την άμμο» (Der Sandmann), το διάσημο αυτό μπαλέτο αφηγείται τον έρωτα του νεαρού Φραντς για την «κόρη» του γιατρού-επιστήμονα Κοππέλιους. Στην πραγματικότητα η «κόρη» είναι μια κούκλα στην οποία ο Κοππέλιους έδωσε ζωή. Όμως η Σουανίλντα, η αρραβωνιαστικιά του Φραντς, δεν θα αφήσει έτσι τα πράγματα: υποδύεται την κούκλα για να ξανακερδίσει τον Φραντς.

Η υπέροχη αναβίωση της πρωτότυπης χορογραφίας (19ος αι.) αυτής της εξωφρενικής κωμωδίας περιλαμβάνει μια μαχητική πρωταγωνίστρια, έναν μπερμπάντη αρραβωνιαστικό και έναν γερο-κουκλοποιό. Τα περίφημα divertissements και ο Χορός των Ωρών, τη μουσική των οποίων συνέθεσε ο Λεό Ντελίμπ, αποδίδονται εξαιρετικά από το corps de ballet, με νεανική ζωντάνια και ακαταμάχητο χιούμορ.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Συντελεστές

Μουσική:  Léo Delibes
Χορογραφία:  Σεργκέι Βικάρεφ
Λιμπρέτο:  Charles Nuitter & Arthur Saint-Léon

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.