To ΚΠΙΣΝ αποχαιρετά τον Ιανουάριο γιορτάζοντας την Κινέζική Πρωτοχρονιά

Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες & ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην έλευση της Χρονιάς του Πετεινού

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποχαιρετά τον πρώτο μήνα του έτους με εκδηλώσεις, αλλά και με ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο (28 & 29/1), αφιερωμένο στην Κινέζική Πρωτοχρονιά και στην έλευση της Χρονιάς του Πετεινού.

Συγκεκριμένα, το ΚΠΙΣΝ καλωσορίζει το κινέζικο νέο έτος στις 28/1 με τον «Χορό του δράκου», ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για τους μικρότερους επισκέπτες, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο δράκο από γυαλιστερά χαρτόνια, αλλά και τη ταινία δράσης «Ο Δράκος» (2011) που μας συστήνει έναν Ασιάτη «Σέρλοκ Χολμς». Στις 29/1 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία για τις κλασικές κινέζικες πολεμικές τέχνες ‘The Grandmaster’ (2013) και να σηματοδοτήσουν τη γιορτή με ένα συμβολικό δώρο, ένα παραδοσιακό κινέζικο φαναράκι, που θα κατασκευάσουν οι ίδιοι με χρωματιστά χαρτιά για να τους συντροφεύσει στο αισιόδοξο ξεκίνημα της νέας χρονιάς (Χάρτινα Πυροτεχνήματα).

Παράλληλα, καθόλη την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ για όλες της ηλικίες. Οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, θα αναπτύξουν τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες ζωγραφίζοντας το πρόσωπο του διπλανού τους σε μια εκδήλωση που φέρνει μαζί παιδιά με ή χωρίς αναπηρία (Δημιουργούμε ΟΛΟΙ μαζί Τέχνη – Η φάτσα σου στην μπλούζα μου//26/1) και θα μάθουν τεχνικές της κινούμενης εικόνας, με μοναδικό εργαλείο πολύχρωμους φακούς (Ο φακός που έγινε μολύβι//27/1). Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την οικολογική διαχείριση του κήπου τους (Κηπουρική για ενήλικες//23/1) και τα χαρακτηριστικά των Μεσογειακών προϊόντων (Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής//24/1), ενώ και θα ενισχύσουν την ομαδικότητά τους συμμετέχοντας σε μαθήματα παραδοσιακών χορών (Εργαστήριο παραδοσιακού χορού για ενήλικες //27/1).

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα, συνεχίζονται οι διαλέξεις με θέμα το σχεδιασμό και την υλοποίηση του αρχιτεκτονικού τοπίου (Διάλεξη: Σχεδιάζοντας το σύγχρονο τοπίο//25/1), τη γλυπτική του τελευταίου αιώνα με έμφαση στις διαφορετικές μορφές έκφρασής της (Διάλεξη: οι μορφές της γλυπτικής του 20ου & 21ου αιώνα//26/1) και την παρουσίαση του Internet of Things, που συνδέει το φυσικό χώρο με τον ψηφιακό κόσμο (Internet of Things//25/1).

Η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου κλείνει με jazz και rock μελωδικές περιηγήσεις και με προβολές ταινιών για μικρούς και μεγαλύτερους σινεφίλ. Το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) γεμίζει με τις jazz μελωδίες του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου (27/1), τους ανατρεπτικούς ήχους των Acid Baby Jesus (28/1) και τους funk rock ρυθμούς των Blue Chord (29/1), ενώ στην Υποδοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) απομυθοποιείται από τους αδελφούς Coen η μεγαλύτερη βιομηχανία θεάματος (Χαίρε Καίσαρ!//28/1), η Τζένη Καρέζη χαρίζει σε όλη την οικογένεια μοναδικές στιγμές γέλιου (Δεσποινίς Διευθυντής//29/1) και ο χαμαιλέοντας Rango ξεκινά τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του (Rango//29/1).

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Αναλυτικά, το διήμερο για τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει:
– Δραστηριότητες για παιδιά
Ο χορός του δράκου
Σάββατο 28/1, 17.00-19.00, Υποδοχή ΕΒΕ
Το κινέζικο Νέο Έτος είναι η πιο σημαντική γιορτή στην Κίνα που τιμάται με πολυήμερους εορτασμούς. Με αφορμή λοιπόν, την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, διοργανώνεται ένα εργαστήριο για να φτιάξουν οι συμμετέχοντες έναν δράκο αετό, με γυαλιστερό χαρτόνι και χαρτιά που θα χρωματίσουν μαζί, και να τον δούνε να ζωντανεύει και να πετάει.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαριέττα Καλλονά & Μύρνα Εσκαλάντε, εικαστικοί
Για παιδιά 4-8 ετώνΈως 40 συμμετοχές 

– Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
Χάρτινα πυροτεχνήματα
Κυριάκη 29/1, 17.00-19.00, Υποδοχή ΕΒΕ
Το κινέζικο Νέο Έτος είναι η πιο σημαντική γιορτή στην Κίνα που τιμάται με πολυήμερους εορτασμούς! Με αφορμή λοιπόν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, σας προσκαλούμε σε ένα εργαστήριο για να φτιάξουμε έναν δράκο αετό, με γυαλιστερό χαρτόνι και χαρτιά που θα χρωματίσουμε μαζί, και να τον δούμε να ζωντανεύει και να πετάει. Ελάτε να μάθουμε την κινέζικη παράδοση και να διασκεδάσουμε δημιουργικά!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαριέττα Καλλονά & Μύρνα Εσκαλάντε, εικαστικοί
Έως 40 συμμετοχές 

– Προβολές ταινιών
Ο Δράκος (2011)
Σάββατο 28/1, 19.30, ΦΑΡΟΣ
Πρώην άσος των πολεμικών τεχνών, που αποφάσισε να κάνει μια καινούρια αρχή ως φιλήσυχος αγρότης, έρχεται αντιμέτωπος με δύο σεσημασμένους εγκληματίες, από τους πλέον καταζητούμενους στην Κίνα του 1917. Θα τους εξολοθρεύσει προτού ολοκληρώσουν την ένοπλη ληστεία τους και ένας ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ, που φτάνει για να διαλευκάνει το μυστήριο της δολοφονίας τους, θα τον έχει από κοντά. Απίστευτα διασκεδαστική ταινία δράσης που λες και συστήνει έναν Ασιάτη ‘Σέρλοκ Χολμς’ στο σινεμά. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ των Καννών, αλλά άγνωστη και απρόβλητη στη χώρα μας!

Σκηνοθεσία: Peter Ho-Sun Chan

The Grandmaster (2013)
Κυριάκη 29/1, 19.30, ΦΑΡΟΣ
Η ιστορία του Ip Man στην Κίνα της δεκαετίας του ’30, οι διχαστικές διαμάχες ανάμεσα στις αντίπαλες ‘σχολές’ πολεμικών τεχνών της πατρίδας του και η γέννηση ενός θρύλου του kung fu, πριν καν γίνει ο δάσκαλος του Bruce Lee. Το βιογραφικό δράμα του εστέτ σκηνοθέτη Kar-Wai Wong, που προτάθηκε για Όσκαρ φωτογραφίας και κοστουμιών, είναι μια ταινία για την τιμή. Τον άνθρωπο που τιμά τις παραδόσεις του, τιμά τον εαυτό του, την υπερηφάνειά του, τα πιστεύω του, την αγάπη για εκείνους με τους οποίους μοιράζεται τη ζωή του.

Σκηνοθεσία: KarWai Wong

Αναλυτικά οι υπόλοιπες προτάσεις για το διάστημα 23 έως 29 Ιανουαρίου περιλαμβάνουν:
Δραστηριότητες για παιδιά

– Δημιουργούμε ΟΛΟΙ μαζί Τέχνη – Η φάτσα σου στην μπλούζα μου
Πέμπτη 26/1, 17.30 – 19.30, Παιδικό εργαστήρι ΕΒΕ
Εργαστήρια για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία
Άσπρα βαμβακερά T-shirt θα περιμένουν τα παιδιά στους πάγκους εργασίας. Πάνω σε αυτά, με ειδικά χρώματα για υφάσματα, θα σχεδιάσουν και θα ζωγραφίσουν το πορτρέτο του διπλανού τους. Στόχος είναι να ζωγραφίσουν όσο περισσότερα πορτρέτα μπορούν και να γνωριστούν με όλους. Στο τέλος, μία μπλούζα με όλα τα πορτρέτα θα τα κάνει μια μεγάλη παρέα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, εικαστικός Ελισάβετ Χελιδώνη, εικαστικός, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Έως 20 συμμετοχές – Για παιδιά 12-22 ετών
Απαραίτητη η προεγγραφή.

Ο φακός που έγινε μολύβι
Παρασκευή 27/1, 18.00-20.00, 360 ROOM
Ένα εργαστήρι κινούμενης εικόνας στο σκοτάδι, όπου οι συμμετέχοντες θα σκιτσάρουν και θα χρωματίσουν αποκλειστικά και μόνο με το φως. Χρησιμοποιώντας φακούς διαφόρων χρωμάτων, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις δικές τους φωτεινές ζωγραφιές, στις οποίες θα δώσουν κίνηση και πνοή μέσα από την τεχνική του stop motion. Οι χρωματιστοί φακοί μετατρέπονται σε πολύχρωμα μελάνια, και η αρχιτεκτονική του χώρου αποκτά μια άλλη διάσταση καθώς μεταμορφώνεται σε τρισδιάστατο καμβά.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Exile Room/Μπάμπης Αλεξιάδης, animator & media artist
Έως 20 συμμετοχές – Για παιδιά 7-11 ετών

– Δραστηριότητες για ενήλικες
Κηπουρική για ενήλικες (Τμήμα Προχωρημένων)
Δευτέρα 23/1, 18.30 – 20.30, MULTIMEDIA ROOM
Για εκείνους που αναζητούν ακόμα πιο εξειδικευμένες γνώσεις στην κηπουρική, στο εργαστήριο αυτό περιγράφονται οι εργασίες του κήπου κάθε μήνα, με έμφαση στον οικολογικό τρόπο διαχείρισης. Επιλέγονται κοινά οπωροκηπευτικά, αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά, για τα οποία δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες καλλιέργειας και οικολογικής διαχείρισης των πιο συνηθισμένων προβλημάτων. Επίσης, αναλύονται οι ευνοϊκές συγκαλλιέργειες, οι ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και οι ειδικές χρήσεις τους.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αντρέας Μπαρμπούτσης, γεωπόνος – αρχιτέκτων τοπίου

Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής
Τρίτη 24/1, 18.00 – 21.00, Πύργος Βιβλίων
Η Μεσόγειος, με το ιδιαίτερο κλίμα και τη βιοποικιλότητά της, αποτελεί μία περιοχή όπου καλλιεργούνται και καταναλώνονται υψηλής διατροφικής αξίας αγροτικά προϊόντα. Η ελιά, το αμπέλι, τα λαχανικά και τα λαχανευόμενα, τα βότανα, τα όσπρια, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, το μέλι, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αποτελούν σήμερα τα βασικά υλικά της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Μέσα από το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα σημαντικότερα μεσογειακά αγροτικά προϊόντα, την ιστορία, τη διατροφική τους αξία, τις χρήσεις τους, μαζί με τα μυστικά της παραγωγής και μεταποίησής τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ορέστης Δαβίας, βιολόγος – ερευνητής Παναγιώτης Παπαδόπουλος, γεωπόνος – σύμβουλος βιολογικής γεωργίας Μιχάλης Γκολιομύτης, λέκτορας τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του ΓΠΑ

Διάλεξη: Σχεδιάζοντας το σύγχρονο τοπίο
Τετάρτη 25/1, 18.00-20.00, Πύργος Βιβλίων
Πώς διαμορφώνεται το τοπίο σήμερα, σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίησή του; Αυτή η σειρά διαλέξεων επικεντρώνεται σε τέσσερις ιδιότητες του ΚΠΙΣΝ ως νέου έργου αρχιτεκτονικής τοπίου: τη διαμόρφωση και λειτουργία ενός εκτεταμένου Πάρκου, την εγγύτητα με τη θάλασσα, τη διαμόρφωση ενός κτιρίου-τοπίου και την αποκατάσταση τοπίου που πραγματοποιήθηκε με την κατασκευή του έργου. Οι διαλέξεις έχουν ως κεντρικό άξονα την κριτική ανάλυση των σύγχρονων τάσεων στον τομέα της αρχιτεκτονικής τοπίου μέσα από τη διερεύνηση υλοποιημένων παραδειγμάτων από τη διεθνή πρακτική.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ελένη Τσιριντάνη, αρχιτέκτων (ΕΜΠ) – αρχιτέκτων Τοπίου (M.L.A. UPC)

Internet of things
Τετάρτη 25/1, 18.00-20.00, Υποδοχή ΕΒΕ
Ένα δίκτυο που ‘επικοινωνεί’ το πάντρεμα του φυσικού χώρου με τον ψηφιακό κόσμο. Το Internet of Things είναι ο χώρος όπου ο προγραμματισμός παντρεύεται με τα αντικείμενα και δημιουργεί ένα εντελώς νέο και διαφορετικό περιβάλλον καινοτομίας, στο σπίτι, στον δρόμο, στην πόλη. Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν να χειρίζεσαι το σπίτι ή το αυτοκίνητό σου από μακριά; Το ΚΠΙΣΝ προσφέρει ένα ειδικό Workshop-εισαγωγή στον κόσμο του IoT, ιδανικό για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να πειραματίζονται με τον χώρο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: SocialInnov/Μάγκυ Κοντού, developer, UI/UX designer
Έως 20 συμμετοχές 

Διάλεξη: Οι μορφές της γλυπτικής του 20ού & 21ου αιώνα
Ερωτισμός | Kοινωνικός και Θεραπευτικός ρόλος | “Το τέλος του 20ου αιώνα” | Memento mori | Αρχείο

Πέμπτη 26/1, 18.30-20.30, Πύργος Βιβλίων
Η γλυπτική ως τον 20ό αιώνα καθοριζόταν από τον όγκο, το μάρμαρο, τη μνημειακότητα και την ομορφιά. Μερικές από τις θεματικές ενότητες που θα μας απασχολήσουν είναι τα ετοιμοπαράδοτα αντικείμενα, η κατάργηση του όγκου επιλέγοντας την επιπεδότητα, η εισαγωγή της φυσικής κίνησης και της μεταβλητότητας της μορφής, η υπερβολή, η μεγέθυνση, η μαλακιά γλυπτική, η αποσπασματικότητα, η δημιουργία έργων με φως, ο κοινωνικός στόχος, η συμμετοχή του θεατή και οι νέοι τρόποι παρουσίασης.

Σε αυτές τις συναντήσεις θα γνωρίσουμε μέσα από θεματικές ενότητες τις δημιουργίες πολλών καλλιτεχνών, όπως A.Rodin, C.Brancusi, M.Duchamp, A.Calder, Takis, C.Oldenburg, A.Warhol, J.Kounellis, D.Flavin, J.Turrell, L.Bourgeois, B.Nauman, Ν.Κεσσανλής, Β.Κανιάρης, M.Hatoum, Chryssa, κ.α.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Πετρηνού, ιστορικός τέχνης

Εργαστήριο παραδοσιακού χορού για ενήλικες
Παρασκευή 27/1, 11.00-12.30, ΦΑΡΟΣ
Η διατήρηση των παραδοσιακών χορών αποτελεί και το έναυσμα του εργαστηρίου αυτού. Μέσα από τη διδασκαλία του χορού οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ποικίλες λαογραφικές πληροφορίες, ενώ παράλληλα τονώνουν την αίσθηση της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θέατρο Ελληνικών Χορών ‘Δόρα Στράτου’
Έως 30 συμμετοχές

Jazz Διαχρονίες
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος
Παρασκευή 27/1, 20.30, Πύργος Βιβλίων
Η πρώτη επαφή του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου με τη μουσική ήταν σε πολύ μικρή ηλικία όταν ξεκίνησε και να παίζει κιθάρα. Ενώ αρχικά ασχολήθηκε με τη ροκ και μπλουζ μουσική, στη συνέχεια τον συνεπήρε η τζαζ, στην οποία και αφοσιώθηκε με τις σπουδές του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μετά από σπουδαίες συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες και διακρίσεις στον χώρο της μουσικής, το 2014 ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος δημιούργησε το νέο του σχήμα με το οποίο, έναν χρόνο μετά, κυκλοφόρησε το «Anicca», ένα άλμπουμ που αποτελείται από δικές του συνθέσεις.

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, ηλεκτρονικά, φλικόρνο
Κωστής Χριστοδούλου: Rhodes ηλεκτρικό πιάνο, synths
Aντώνης Μαράτος: ηλεκτρικό μπάσο
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης: ντραμς, κρουστά 

Music Escapades
Acid Baby Jesus
Σάββατο 28/1, 21.00, Πύργος Βιβλίων
Με μία κασέτα δικής τους παραγωγής πίσω στο 2010, δύο ολοκληρωμένους δίσκους και τρία EP (το ένα ως Voyager 8, μαζί με τους Καναδούς Hellshovel) στην αμερικανική Slovenly και αλλεπάλληλες περιοδείες σε όλο τον κόσμο στο ενεργητικό τους, οι Acid Baby Jesus έχουν ήδη καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και περιπετειώδη νέα psych/punk/garage σχήματα διεθνώς. Έτοιμοι να κάνουν ακόμα μία δημιουργική στροφή στην πορεία τους (καινούριος ήχος, καινούρια εταιρεία), έρχονται για μία συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Νώντας Παππάς: φωνή, κιθάρα
Μάρκος Μαζαράκης:
φωνή, τύμπανα
Τηλέμαχος Στρόνης:
φωνή, μπάσο
Dale MacDonald:
κιθάρα

Schoolwave Unplugged
Blue Chord
Κυριακή 29/1, 15.00-17.00, Υποδοχή ΕΒΕ
Ιανουάριος και τα μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave δεν σταματούν να ζωντανεύουν το ΚΠΙΣΝ ερμηνεύοντας σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τα τραγούδια που παρουσιάζουν στο ετήσιο φεστιβάλ.

Park Your Cinema | Τεύχος: Βιβλιοθήκη
Χαίρε, Καίσαρ! (2016)
Σάββατο 28/1, 19.30, Υποδοχή ΕΛΣ
Διάσημος σταρ και πρωταγωνιστής θρησκευτικού peplum που βρίσκεται σε στάδιο γυρισμάτων πέφτει θύμα απαγωγής από… ‘μαυροπινακισμένους’ κομουνιστές σεναριογράφους, που σχεδόν υποκινούνται από τον ίδιο τον Herbert Marcuse(!), στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50. Κι αυτός είναι μόλις ένας από τους μπελάδες που πρέπει να ‘κουκουλώσει’ ένας top executive μεγάλου στούντιο, ο οποίος δρα ως… από μηχανής θεός για κάθε αμάρτημα των ταλέντων που αντιπροσωπεύει. Οι αδελφοί Coen απομυθοποιούν σουρεαλιστικά τα παρασκήνια της μεγαλύτερης βιομηχανίας θεάματος.

Σκηνοθεσία: Ethan Coen, Joel Coen

Park Your Cinema | FINOS FILM: Ο ΜΥΘΟΣΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Δεσποινίς Διευθυντής (1964)
Κυριακή 29/01, 19.30, Υποδοχή ΕΛΣ
Οι Ασημάκης Γιαλαμάς και Κώστας Πρετεντέρης μεταφέρουν στο σινεμά την ομώνυμη θεατρική τους επιτυχία, με πρωταγωνίστρια την έτερη μεγάλη star της Finos, την Τζένη Καρέζη. Ο Νίκος Κούρκουλος ήταν ο παρτενέρ της στο Κοτοπούλη – Ρεξ, ανήμερα Χριστουγέννων του 1963, όμως για τη μεγάλη οθόνη προτιμήθηκε ο Αλέκος Αλεξανδράκης. Διευθύντρια τεχνικής εταιρείας δίνει προτεραιότητα στην καριέρα και την επιστήμη, παραμελώντας τη θυληκότητά της. Μέχρι να εμφανιστεί ο κύριος Σαμιωτάκης… Μίμης Πλέσσας στη μουσική και τραγούδι από τις αδελφές Μπρόγιερ.

Πρωταγωνιστούν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Λίλη Παπαγιάννη, Ελένη Ζαφειρίου, Δημήτρης Νικολαΐδης, Νίτσα Μαρούδα, Γιάννης Βογιατζής, Κώστας Καρράς

– Προβολές για Παιδιά
Rango (2011)
Κυριακή 29/1, 17.30, Υποδοχή ΕΛΣ
Ο χαμαιλέοντας Rango χάνεται στην έρημο της Άγριας Δύσης και κινδυνεύει να γίνει θήραμα του κάθε καταδιωκτικού πτηνού. Ευτυχώς ή δυστυχώς, θα καταλήξει σε μια αφιλόξενη πόλη ζώων, οι κάτοικοι της οποίας έχουν ανάγκη από έναν ήρωα. Θα τους εντυπωσιάσει, θα τον χρίσουν Σερίφη τους και… η περιπέτεια μόλις ξεκινά! Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων του 2012, με την υπογραφή του σκηνοθέτη των Πειρατών της Καραϊβικής, προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα για το είδος, σατιρίζοντας το πιο ‘αγορίστικο’ σύμπαν.

Σκηνοθεσία: Gore Verbinski
Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.