Κώστας Λούστας (1933-2014). Ζωγραφική

Τριάντα και πλέον αντιπροσωπευτικά έργα της πενηντάχρονης καλλιτεχνικής πορείας του Κώστα Λούστα, μαθητή του Γιάννη Μόραλη

Η Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα παρουσιάζει τριάντα και πλέον αντιπροσωπευτικά έργα της πενηντάχρονης και παραγωγικότατης καλλιτεχνικής πορείας του Κώστα Λούστα, μαθητή του Γιάννη Μόραλη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1953-1958).

Οι τοπιογραφίες, θαλασσογραφίες, προσωπογραφίες,και νεκρές φύσειςανήκουν στην περίοδο 1964-2011. Περιλαμβάνονται επίσης τέσσερα τοπία από τη σειρά «Χερσόνησος Κασσάνδρα» (1973-1974), δύο πίνακες από τη σειρά «Ρεπορτάζ ‘83» με θέμα τη Νήσο Αμμουλιανή και τους ντόπιους της, το πορτρέτο του φιλόλογου Εμμανουήλ Κριαρά από τη σειρά «80+1 Πορτρέτα Προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης» (1993), μια νεκρή φύση με βιολί και λουλούδια από τη σειρά «Εlgar ‘96», ένας πίνακας από τη σειρά «Παραλλαγές 2000» με θέμα το γυναικείο γυμνό, και οκτώ έργα διαφόρων διαστάσεων από τη σειρά «Αμέλια 2004»εμπνευσμένη από την τρίχρονη τότε εγγονή του.

Δεν παραλείπονται παλαιότερα και χαρακτηριστικά τοπία από τη Φλώρινα, πόλη στην οποία ο ζωγράφος μεγάλωσε, και στην οποία αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της εικαστικής του δημιουργίας. Εκτίθενται, επίσης, έργα από την περίοδο της Νέας Υόρκης, όπου ο Κώστας Λούστας έζησε από το 1963 και εργάστηκε επί σειρά ετών κερδίζοντας την αναγνώριση.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 7 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.