Λέρος: ακόμη και το τίποτα έχει ένα όνομα

Λέρος: ακόμη και το τίποτα έχει ένα όνομα

Έκθεση της φωτογράφου Antonella Pizzamiglio από το ψυχιατρείο της Λέρου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας και το Ελληνικό Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στο εξωτερικό, υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, παρουσιάζουν την έκθεση «Λέρος: ακόμη και το τίποτα έχει ένα όνομα» της ιταλίδας φωτογράφου Antonella Pizzamiglio, από 21 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Η έκθεση «Λέρος: ακόμη και το τίποτα έχει ένα όνομα» περιλαμβάνει φωτογραφείς που τραβήχτηκαν στο ψυχιατρείο της Λέρου το 1989 και το 2011 αντίστοιχα. Κύριο χαρακτηριστικό των φωτογραφιών είναι, ότι πέρα από την τρέλα των ανθρώπων ως ψυχική νόσο, αποτυπώνεται και η τρέλα που οδηγεί τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με φρίκη στους συνανθρώπους τους και να προκαλούν μόνιμες βλάβες αλλά και πόνο στους ανθρώπους που για κάποιο λόγο η κοινωνία έχει θέσει στο περιθώριο. Η έκθεση λοιπόν δεν αναφέρεται μόνο στο πρόβλημα της ψυχιατρικής νόσου αλλά στο γενικότερο πρόβλημα της περιθωριοποίησης, στις κοινωνικές διακρίσεις και στις ανθρώπινες σχέσεις συνολικότερα.

Η έκθεση αποτελείται από τις ενότητες: Λέρος Χθες, Λέρος Σήμερα, Λέρος, η Εγκατάλειψη

Οι φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί σε ειδική κατασκευή από σκουριασμένο σίδερο, καθώς θεωρήθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο θα παρουσιάζουν ακόμα πιο ζωντανά το «νόημα» τους και θα επιτρέπουν στον επισκέπτη να μεταφερθεί έστω και εικονικά «στην εποχή της Αποικίας των Ψυχασθενών».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

    1. Καλημέρα σας, διορθώθηκε, ευχαριστούμε για την επισήμανση. Για την ιστορία, έτσι αναγραφόταν στο δελτίο τύπου που λάβαμε από το Δήμο Αθηναίων.

      Φιλικά,
      η ομάδα του ελc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.