Μάνος Χατζιδάκις: Ελλάς η Χώρα των Ονείρων και Τραγούδια από το Θέατρο

Μάνος Χατζιδάκις: Ελλάς η Χώρα των Ονείρων και Τραγούδια από το Θέατρο

Τραγουδούν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Δήμητρα Σελεμίδου

Με μία συναυλία στο Ηρώδειο στις 30 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η συστηματική παρουσίαση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Χατζιδάκι. Το «Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις» και την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Τραγουδούν η Ελεονώρα Ζουγανελη και η Δήμητρα Σελεμίδου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το έργο «Ελλάς η χώρα των ονείρων».

Η μουσική αυτή γράφτηκε για ένα γερμανικό ντοκιμαντέρ του Wolfrang Mueller –Sehn (1960-1961) που είχε θέμα την Ελλάδα. Η μηχανή τριγύριζε μέσα στους κάμπους και τα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας, περνούσε από την Αθήνα και κατέληγε σ’ όλα τα νησάκια που συνθέτουν την οικογένεια του Αιγαίου. Το έργο αυτό περιέχει μουσικούς αυτοσχεδιασμούς μέσα στον ελληνικό χώρο και τραγούδια.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας αποτελείται από τέσσερις κύκλους τραγουδιών που γράφτηκαν για το θέατρο αλλά στη συνέχεια αυτονομήθηκαν ως ολοκληρωμένα έργα: «Κύκλος με τη κιμωλία», «Παραμύθι Χωρίς όνομα», « Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε», « Οδός Ονείρων».

Ο Κύκλος με την Κιμωλία

Σκηνική μουσική για το έργο του Bertold Brecht .

Η παράσταση ανέβηκε από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν.

Μετάφραση Οδυσσέας Ελύτης.

 

Παραμύθι χωρίς όνομα

Κύκλος τραγουδιών για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1959.

Η παράσταση ανέβηκε από το «Νέο Θέατρο» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Διαμαντόπουλου και της Μαρίας Αλκαίου, το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα.

Οι στίχοι των 8 τραγουδιών είναι του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

 

Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε

Για Μικρή Ορχήστρα, Χορωδία και δύο γυναικείες φωνές.

Μουσική & τραγούδια για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Luigi Pirandello.

Στίχοι: Μάνος Χατζιδάκις.

Η παράσταση ανέβηκε από το Θέατρο Αθηνών (1961-62).

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυράτ.

 

Οδός Ονείρων

Μουσικό έργο που ανέβηκε στο θέατρο Metropolitan, σε κείμενα Μάνου Χατζιδάκι με την συνεργασία του Αλέξη Σολομού, Μίνου Αργυράκη, και Μανόλη Καστρινού. Πρωταγωνιστούσε ο Δημήτρης Χορν και τα τραγούδια της παράστασης ήταν σε στίχους Νίκου Γκάτσου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Μίνου Αργυράκη, Αλέξη Σολομού και Μάνου Χατζιδάκι.

Η Οδός Ονείρων ήταν ένα ιδιότυπο μιούζικαλ. Μια σειρά από νούμερα, τραγούδια, χορευτικά δρώμενα που συνοδεύονταν από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και την προβολή ενός μικρού φιλμ (πρωτοφανές για τα θεατρικά δεδομένα της εποχής) με πρωταγωνιστή τον Μάνο Χατζιδάκι, τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Μίνω Αργυράκη.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 65 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.