Μία νύχτα… στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για όλη την οικογένεια

Ξενάγηση, «διαστημικό εργαστήριο» και παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπιο

«Πώς φαντάζεσαι ότι μπορεί να είναι ένα Μουσείο το βράδυ; Σκοτεινό, απόμακρο, ίσως και λίγο… τρομακτικό; Εμείς πάλι λέμε ότι μπορεί να μεταμορφωθεί στον πιο συναρπαστικό χώρο παιχνιδιού και διασκέδασης για όλους!

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, σας καλούμε να περάσουμε τη νύχτα μας αλλά και το πρωί της επόμενης, Κυριακής 11 Νοεμβρίου, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και στο πιο διασκεδαστικό sleepover για οικογένειες με παιδιά από 7 ετών με πολλές και απολαυστικές δραστηριότητες.

Τι θα γίνει όμως όταν η νύχτα πέσει στο Γκάζι; Ξεκινώντας από το απόγευμα του Σαββάτου, θα συμμετάσχουμε σε μία διαδραστική ξενάγηση (ή μάλλον παιχνίδι) μυστηρίου στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου με… φακούς! Μετά απ’ αυτό σίγουρα θα νιώθουμε πολύ εξαντλημένοι, γι’ αυτό και θα πάρουμε το βραδινό μας στο Καφέ της Τεχνόπολης. Για τη συνέχεια έχουμε ένα σούπερ «διαστημικό» εικαστικό εργαστήριο STEAM στο οποίο θα κατασκευάσουμε όλοι μαζί το δικό μας ηλιακό σύστημα και θα του δώσουμε φως. Νομίζετε ότι τελειώσαμε εδώ; Όχι βέβαια! Έχουμε αφήσει το καλύτερο για το τέλος: σε συνεργασία και με την καθοδήγηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα παρατηρήσουμε το νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπια (αλήθεια, έχεις δει από κοντά αληθινό τηλεσκόπιο;). Ε και μετά… ύπνος!

Ξεκουραστήκαμε; Ώρα για ξύπνημα! Η μέρα μας θα ξεκινήσει νόστιμα με ένα πλούσιο και ιδιαίτερα γευστικό πρωινό στο Καφέ μας. Στη συνέχεια, θα κάνουμε τη βόλτα μας στην Τεχνόπολη, θα παίξουμε στο Skywalk και την παιδική χαρά, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα των Κυριακών στην Τεχνόπολη!»

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

18.00 | Προσέλευση
18.30-19.40 | Διαδραστική νυχτερινή ξενάγηση με φακούς στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
19.50-20.30 | Ελαφρύ βραδινό στο Καφέ της Τεχνόπολης
20.30-21.30 | Εικαστικό εργαστήριο STEAM
21.30-22.30 | Παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια (Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών)

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

8.15 | Πρωινό ξύπνημα
9.00 | Πρωινό στο Καφέ της Τεχνόπολης
10.00-13.00 | Βόλτα και παιχνίδι, εκπαιδευτικά προγράμματα Κυριακών στην Τεχνόπολη | Είσοδος ελεύθερη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

60 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.