Μία “/experimental/” έκθεση του Άρη Τσούτσικα στο Match Point

aris tsoutsikas

Έργα που πειραματίζονται με το ύφος, τη φόρμα και το χρώμα

Η τέχνη είναι εξ ορισμού πειραματική. Ένα έργο επηρεάζεται άμεσα ή έμμεσα από τη χρονική στιγμή στην οποία πραγματοποιείται και συγκεκριμένα, από τη μοναδική πνευματική προσήλωση και τη συναισθηματική κατάσταση που χαρακτηρίζουν εκείνη τη στιγμή. Οποιοσδήποτε παράγοντας είναι ικανός να αλλάξει τη δομή του μηχανισμού με τον οποίο επιτελείται η καλλιτεχνική δημιουργία, διαμορφώνοντας έτσι ένα αποτέλεσμα πειραματικό, πρωτότυπο ή διαφορετικό.

Στην έκθεση “experimental”, ο Άρης Τσούτσικας πειραματίζεται ως προς το ύφος, τη φόρμα και το χρώμα. Χρησιμοποιεί λάδι σε καμβά και ξύλο, για να αποδώσει κυρίως πυκνά σχέδια που καταλήγουν σε πληθωρικές συνθέσεις. Η συμβολική αναπαράσταση μορφών παίρνει τη θέση του αστικού τοπίου, που κυριάρχησε στην προηγούμενη ατομική του έκθεση “pleasure palaces”.

Ο Άρης Τσούτσικας γεννήθηκε στην Αθήνα. Το σκίτσο και η γελοιογραφία αποτέλεσαν αφετηρία της καλλιτεχνικής του έκφρασης. Η επαγγελματική του πορεία, μέχρι σήμερα, καλύπτει ένα ευρύ και ετερόκλητο φάσμα δραστηριοτήτων, άλλοτε συναφών με τις σπουδές του στα οικονομικά και άλλοτε με τον πολιτισμό γενικότερα. Φοίτησε στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών «Ορνεράκης», εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις του πάνω σε υλικά και τεχνοτροπίες. Από το 2011 έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Κύπρο. Το “experimental” είναι η τρίτη ατομική του ατομική του έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε τον Αύγουστο και στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.