Με ποδήλατο στο ΚΠΙΣΝ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, άσκησης αλλά και ψυχαγωγίας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 (16-22/09) και μας παρακινεί να σκεφτόμαστε με γνώμονα το περιβάλλον, την κοινωνία και την βιώσιμη κινητικότητα. Για το ΚΠΙΣΝ η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί σταθερό στόχο, μέσα από την καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και την ενθάρρυνση χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, άσκησης, αλλά και ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί τους επισκέπτες του να συμμετάσχουν σε ποδηλατικές εκδηλώσεις:

– Σάββατο 16/09, 18.00-21.00: Όσους επιλέξουν να έρθουν στο ΚΠΙΣΝ με το ποδήλατο, θα τους περιμένει καφές – κέρασμα. Οι ποδηλάτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν το voucher (κουπόνι) για τον δωρεάν καφέ τους στους παρακάτω χώρους στάθμευσης ποδηλάτων: Πάρκινγκ, Κέντρο Επισκεπτών και στο τέλος του Καναλιού (από την πλευρά της Λεωφ. Ποσειδώνος). Μην ξεχάσετε να φέρετε λουκέτο για να κλειδώσετε το ποδήλατό σας.

– Κυριακή 17/09, 11.00-13.00: Ένας ξεχωριστός αγώνας το Walker Race ΙΙΙ, για μικρούς ποδηλάτες (2,5–5 ετών) που κάνουν τις πρώτες τους πεταλιές.

– Δευτέρα 18/09, 19.00: Πανεπιστημιακοί και ειδικοί του χώρου συζητούν για την Βιώσιμη Κινητικότητα την καθημερινή της εφαρμογή και την επίδρασή της στην δημόσια υγεία, την οικονομία και την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα.

– Τετάρτη 20/09, 17.00-21.00: Σε ένα Μάθημα Ποδηλάτου για Ενήλικες, έμπειροι εκπαιδευτές θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή ποδηλασία σε όσους ξεκινούν τώρα να ανακαλύπτουν την ποδηλασία.

– Τετάρτη 20/09, 17.00-21.00: Εξειδικευμένοι τεχνικοί σας περιμένουν για έναν δωρεάν Έλεγχο Ποδηλάτων και ρυθμίσεις στα ποδήλατά σας.

– Παρασκευή 22/09, 20.00: Μια διαφορετική ποδηλατική πορεία, το Tune Up! Ποδηλατήστε προς τη μουσική, ξεκινάει από την Τεχνόπολη στις 20.00 και καταλήγει στις 20.30 στο ΚΠΙΣΝ με προορισμό τη μουσική από τους resident DJs Needless Chevy & Mr. Z.

 ©Nikos Karanikolas
©Nikos Karanikolas

Το ΚΠΙΣΝ, στηρίζοντας την αξία της συνεργατικής κινητικότητας, όπου αποτελεί και το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, διαθέτει δωρεάν υπηρεσία shuttle bus, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς στους επισκέπτες του ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, ενώ παράλληλα, για όσους επιμένουν στη χρήση αυτοκινήτου, στο πάρκινγκ του επιβραβεύει το συνεπιβατισμό (carpooling) με αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης.

Kεντρική φωτογραφία: ©Nikos Karanikolas

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.