Μια έκθεση αρχειακού υλικού και τεκμηρίων για τους οικισμούς του Ψυχικού

Ψυχικό Οδοιπορικό στην ιστορία των δυο οικοισμών

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου  στο «Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης»  θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική έκθεση αρχειακού υλικού και τεκμηρίων που αναφέρονται στους οικισμούς Ψυχικού και Νέου Ψυχικού.

Το Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε έκθεση με αρχειακό υλικό για την ίδρυση της Φιλοθέης από τον πρώτο οικισμό της Νέας Αλεξάνδρειας μέχρι την ολοκλήρωση της Κηπούπολης όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Εφέτος με την απόκτηση και άλλου πρωτότυπου έντυπου υλικού από το «Αρχείου Λάμπρου», συνεχίζουμε και παρουσιάζουμε χάρτες, σχέδια, αποδείξεις και στοιχεία που αφορούν στην ίδρυση των οικισμών Ψυχικού και Νέου Ψυχικού συγκροτούν το νέο ενιαίο δήμο.

Οι τρεις πόλεις που συγκροτούν το Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού γεννήθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα, στον αιώνα της μεγάλης διάχυσης της πληροφορίας με ηλεκτρονικά μέσα, σιγά – σιγά χάνεται το έντυπο υλικό μιας άλλης εποχής.

Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε τεκμήρια και αποδείξεις που αναφέρονται στις πόλεις μας.

Η έκθεση συνοδεύεται από έναν όμορφο και χρήσιμο κατάλογο στον οποίο καταγράφονται πληροφορίες, σχέδια και εικόνες από μια άλλη εποχή και θα διαρκέσει για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να δοθεί η ευκαιρία να την επισκεφθούν όλοι οι κάτοικοι και κυρίως οι μαθητές των σχολείων για τους οποίους θα εκπονηθεί ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.