Μια μελωδική ανάγνωση του μοιραίου έρωτα της Μαρίας Πολυδούρη και του Κώστα Καρυωτάκη στη Στέγη

Πολυδούρη Καρυωτάκης

Δύο σύγχρονοι συνθέτες σκιαγραφούν το μουσικό πορτρέτο δυο κορυφαίων ποιητών της γενιάς του ’20

Στη «Μουσική Αλληλογραφία» αποδίδεται για πρώτη φορά με έναν κύκλο τραγουδιών η «συνομιλία» του έρωτα που ένωσε τη Μαρία Πολυδούρη και τον Κώστα Καρυωτάκη μόνο ποιητικά, ενός έρωτα που λειτούργησε καταλυτικά και καθοριστικά στην τέχνη των δύο ποιητών.

Οι συνθέτες Χρυσόστομος Καραντωνίου και Κώστας Μάκρας σκιαγραφούν το πορτρέτο δύο κορυφαίων ποιητών της γενιάς του ‘20 και «αποκωδικοποιούν», με τον δικό τους μουσικό τρόπο, το βαθύ ερωτικό αποτύπωμα της Μαρίας Πολυδούρη και του Κώστα Καρυωτάκη, σε μια μοναδική συναυλία στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στις 25 Ιανουαρίου, σε ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου.

Η «Μουσική Αλληλογραφία» είναι η φωνή της συγκίνησης των δύο ποιητών, είναι μια μελωδική ανάγνωση του μοιραίου τους έρωτα, όπως αυτός διατρέχει τα ποιητικά τους κείμενα. Ένας έρωτας που εξυψώθηκε σε υψηλή ποίηση, η οποία εμπνέει σήμερα τον Χρυσόστομο Καραντωνίου και τον Κώστα Μάκρα, όπως συνέβη παλαιότερα με σημαντικούς δημιουργούς, ανάμεσά τους τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τη Λένα Πλάτωνος, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Γιάννη Σπανό.

Δύο συνθέτες της νεότερης γενιάς ανταποκρίνονται στην πρόκληση να μελοποιήσουν τον χαρακτηριστικό ερωτικό λόγο των δύο ποιητών και εμπιστεύονται τα τραγούδια τους σε δύο επίσης νέους, ταλαντούχους ερμηνευτές.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.