«Μουσικά Ταξίδια» με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη

Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

Ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της έντεχνης δυτικής μουσικής

Ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της έντεχνης δυτικής μουσικής αποτελεί ο νέος κύκλος συναυλιών «Μουσικά Ταξίδια» της Συμφωνικής Ορχήστρας, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) από το Μάρτιο έως το Μάιο στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για μία σειρά έξι συναυλιών, που είναι αφιερωμένες στις χώρες με τη σημαντικότερη επιρροή στη δημιουργία των έντεχνων δυτικών μουσικών επιτευγμάτων. Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα ταξιδέψει το κοινό στον χώρο και τον χρόνο παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά έργα των σπουδαιότερων συνθετών της κάθε χώρας, από διάφορες μουσικές περιόδους.

Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

Τα «Μουσικά Ταξίδια» της Συμφωνικής Ορχήστρας ξεκινούν την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 20.30, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, με πρώτο προορισμό την Γαλλία. Το πρόγραμμα της συναυλίας,  εστιάζει στην belle époque του τέλους του 19ου αιώνα με χαρακτηριστικές συνθέσεις των Gabriel Fauré, Jules Massenet, Camille Saint-Saëns και Georges Bizet, ενώ δεν απουσιάζουν οι ατμοσφαιρικές συνθέσεις των Claude Debussy και Maurice Ravel, οι οποίες συνδέθηκαν με το εικαστικό κίνημα του ιμπρεσιονισμού, καθώς επίσης και οι εμβληματικές Γυμνοπαιδίες του Erik Satie ενορχηστρωμένες από τον Debussy.

Στις επερχόμενες συναυλίες του κύκλου η Συμφωνική Ορχήστρα θα μας ταξιδέψει στην Αγγλία (Τρίτη 20/3), Ιταλία (Τετάρτη 18/4), Γερμανία (Δευτέρα 7/5), Ρωσία (Τετάρτη 16/5) και Φινλανδία-Νορβηγία (Πέμπτη 24/5).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.