Μουσικός Ιανουάριος στο cafe Νομισματικού Μουσείου

Μουσικός Ιανουάριος

Ιανουάριος γεμάτος μουσική στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Πρόγραμμα:

03 Ιανουαρίου 2019: Τέτη Κασιώνη- Dans le port d’ Amsterdam | αφιέρωμα στο γαλλικό τραγούδι

10 Ιανουαρίου 2019: Marco Birro Trio

17 Ιανουαρίου 2019: Σταύρος Σοφιανόπουλος

24 Ιανουαρίου 2019: Jennie Kapadai Trio| vocal jazz with a twist

31 Ιανουαρίου 2019: Mathhaia X. Piano project

 

“Dans le port d’ Amsterdam”

Αφιέρωμα στο γαλλικό τραγούδι στο café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 στις 21:00.

Εμπνευσμένος ο τίτλος της παράστασης από το ομώνυμο τραγούδι του Jacques Brel, αλλά και από το Άμστερνταμ που είναι το τελευταίο λιμάνι των δύο καλλιτεχνών, θα μας φέρει πιο κοντά στα τραγούδια των μεγάλων ερμηνευτών του γαλλικού ρεπερτορίου προσαρμοσμένα για κλασική κιθάρα και φωνή.

Τα τραγούδια των μεγάλων Γάλλων καλλιτεχνών όπως ο Jacques Brel, η Edith Piaf, ο Charles Aznavour και πολλοί άλλοι εκπρόσωποί του, περιλαμβάνονται στο μουσικό ταξίδι που θα κάνουμε την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου με την αυγή του νέου έτους παρέα με την Τέτη Κασιώνη και τον Γιώργο Αθανασίου. Η ιστορία του γαλλικού τραγουδιού σε μια συναυλία που ξεκινάει από το Άμστερνταμ και πηγαίνει σε όλη την Ευρώπη καθώς και την Ελλάδα. Θα υπάρξουν πολλές αναφορές από τη συνεργασία των σπουδαίων Ελλήνων συνθετών με Γάλλους ερμηνευτές και τραγούδια που έχουν γίνει ορόσημο στον κινηματογράφο και στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

 

Marco Birro Trio feat. Vid Jamnik

Ένας ταλαντούχος πιανίστας και αυτοδίδακτος τζαζίστας από την Βερόνα, ο Marco Birro, κάνει ένα σταθμό στην Αθήνα και μαζί με άλλους δύο νέους μουσικούς, τον Σλοβένο Vid Jamnik στο βιμπράφωνο και τον Νίκο Χατζησάκο στο κοντραμπάσο, θα μας χαρίσει μια βραδιά με δικές του αυθεντικές συνθέσεις αλλά και jazz standards.

Σταύρος Σοφιανόπουλος Live

«Η μουσική, καταγράφει και φωτογραφίζει την καθημερινότητα έτσι και εγώ μέσω της μουσικής περιγράφω τη ζωή καθώς αυτή τρέχει, ελπίζοντας ότι το κοινό που την ακούει, θα βρει τον εαυτό του σε αυτές τις “φωτογραφίες”». Έτσι περιγράφει ο Σταύρος Σοφιανόπουλος τη μουσική που θα ακούσουμε για μια βραδιά στις 17 Ιανουαρίου στο café του Νομισματικού Μουσείου, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς του συνεργάτες. Η Ναταλία Ρασούλη θα συνοδεύσει στο τραγούδι σε παλιά και νέα κομμάτια του Σταύρου Σοφιανόπουλου, 0 Αχιλλέας Περσίδης θα είναι στην κλασική κιθάρα, ο Στέφανος Γιαννόπουλος στο τσέλο και ο Σταύρος Σοφιανόπουλος στο πιάνο. Στην ενορχήστρωση είναι ο Χρήστος Ξενάκης. Ο Σταύρος  Σοφιανόπουλος  γράφει μουσική που παίζεται από μικρή κλασική ορχήστρα, αντλεί την έμπνευση του από την δυτική τάση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, όπως την καλλιέργησε η γενιά του ’30. Είναι γνωστός από τις προηγούμενες δουλειές του:

2003| Δύσκολοι αποχαιρετισμοί, soundtrack της ταινίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου.
2004 | Ο χορός του Πυθέα, 10 πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις.
2006 | το Κέρασμα, 9 πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις και δύο τραγούδια.
2010 | Κ.Π.Καβάφης, μια ανάγνωση, μουσική.
2017 | Σημειώσεις, 8 νέες ορχηστρικές συνθέσεις.
2018 | 8 νέα τραγούδια (ανέκδοτη δουλειά)

Jennie Kapadai Trio Live
Vocal Jazz with a twist

Η Τζένη Καπάδαη επιστρέφει στο café του Νομισματικού Μουσείου, με δύο υπέροχους μουσικούς της νεότερης γενιάς, τον Χρήστο Μπαλαούρα στην κιθάρα και τον Αλέξη Δελή στο κοντραμπάσο.

Το τρίο παίζει κυρίως κομμάτια από την κλασσική vocal jazz παράδοση και στα δυο χρόνια ζωής του, έχει διαμορφώσει έναν ήχο χαρακτηριστικά soulful, μελωδικό και λυρικό αλλά και με τη σπιρτάδα, τη ζωντάνια ή και την τραχύτητα των πολλών blues αναφορών που τα διατρέχουν. Με την ίδια διάθεση προσεγγίζουν και κομμάτια πιο σύγχρονα, που όμως είναι γεμάτα ένταση κι εκπλήξεις.

 

Matthaia X. Piano Project LiveΗ νέα χρονιά εγκαινιάζεται με ένα ιδιαίτερο Live στις 31 Ιανουαρίου.

Ένα πιάνο, μια φωνή, δύο θηλυκές ενέργειες…η Ελένη Αλεξαντωνάκη στο πιάνο και η Ματθαία Σπιταδάκη στη φωνή στο café του Νομισματικού Μουσείου σε ένα θεματικό piano project ειδικά διαμορφωμένο για τη βραδιά αυτή. Σημερινά δημοφιλή κομμάτια θα γυρίσουν πίσω στο χρόνο και κάποια παλιά κομμάτια θα έρθουν ως νέα ακούσματα. Postmodern jazz, swing, blues, rag track-time μια μεταμοντέρνα «σκονισμένη» ατμόσφαιρα με πολλές εκρήξεις φρεσκάδας.

Συντελεστές

Dans le port d’ Amsterdam

Τέτη Κασιώνη | τραγούδι
Γιώργος Αθανασίου | κιθάρα

 

Marco Birro Trio

Marco Birro | πιάνο
Vid Jamnik | βιμπράφωνο
Nikos Chatzitsakos | κοντραμπάσο

 

Σταύρος Σοφιανόπουλος

Ενορχήστρωση : Χρήστος Ξενάκης

Μουσικοί:
Αχχιλέας Περσίδης | κιθάρα
Στέφανος Γιαννόπουλος | τσέλο
Σταυρος Σοφιανόπουλος | πιάνο

Τραγούδι: Ναταλία Ρασούλη
Φωτ: Kατερίνα Τσακίρη

 

Vocal jazz with a twist

Aλέξης Δελής | κοντραμπάσο
Χρήστος Μπαλαούρας | κιθάρα
Τζένη Καπάδαη | φωνή

 

Mathhaia X. Piano project

Mατθαία Σπιταδάκη |φωνή
Ελένη Αλεξαντωνάκη | πιάνο

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.