Μουσικός Φεβρουάριος στο café Νομισματικού Μουσείου

Μουσικός Φεβρουάριος

Φεβρουάριος γεμάτος μουσική στο cafe του Νομισματικού Μουσείου

Πρόγραμμα:

7 Φεβρουαρίου 2019:    Paris Gagastathis piano trio live

14 Φεβρουαρίου 2019:  Yoel Soto presents Beyond CLAVE

21 Φεβρουαρίου 2019:  Great Lovers

28 Φεβρουαρίου 2019: Sinatra with a twist | Tribute concert

 

Paris Gagastathis piano trio live 

Παίζοντας original συνθέσεις κι επιλεγμένα standards το Paris Gagastathis piano trio εμβαθύνει στον ιδιαίτερο ήχο του που σχετίζεται άμεσα με τη τζαζ παράδοση. Αντλώντας από τα πλούσια ιδιώματα του bebop, της modal, των blues και της bossa nova, το γκρουπ παίζει με τα ηχοχρώματα δημιουργώντας τη δική του μουσική.

Για τις ανάγκες της βραδιάς στο café του Νομισματικού Μουσείου, διασκευάζει επίσης γνωστά θέματα αλλά και τραγούδια από ένα ευρύτερο ρεπερτόριο με τη δική του χαρακτηριστική αισθητική. Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.

 

Yoel Soto presents Beyond CLAVE

Μια σύγχρονη εκδοχή της κουβανέζικης μουσικής θα ακούσουμε από το εξαιρετικό σχήμα του εξαίσιου μπασίστα Yoel Soto, λάτρη της τζαζ αλλά και της κουβανέζικης trova. Η βραδιά υπόσχεται μια ατμοσφαιρική προσέγγιση της τζαζ που ακούγεται σαν ποπ και θα μας φέρει πιο κοντά στη σημερινή hip μουσική σκηνή της Κούβας, απ’ όπου αντλεί την έμπνευση του το γκρουπ Beyond Clave. Μια ευαίσθητη όσο και περίπλοκη, ακουστική αλλά και κεφάτη, απλή αλλά και δεξιοτεχνική μουσική σύνθεση, που θα απολαύσουμε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ.

Great Lovers

Οι Great Lovers είναι μια μπάντα αφιερωμένη στην Americana των ’60s και ’70s. Μια σύνθεση δηλαδή της blue eyed soul όπως αποκάλεσαν τη λευκή σόουλ εκείνης της εποχής, τη μαύρη σόουλ, από καλλιτέχνες όπως η Carole King, o James Taylor, η Aretha Franklin, οι Outlaw Country, τη folk που γράφτηκε από τον Kris Kristofferson, τον Bob Dylan, την Joni Mitchell και τον John Prine, και τα blues & rock ’n’ roll από την αγαπημένη Bonnie Raitt, τον JJ Cale κ τους Jefferson Airplane. H ίδια κατηγορία περιλαμβάνει και πιο πρόσφατους καλλιτέχνες που τιμούν την κλασική αμερικανική μουσική όπως οι Trucks Tedeschi και η Norah Jones.

Οι Great Lovers αποτελούνται από μουσικούς που βρίσκονται χρόνια στην εγχώρια σκηνή της τζαζ μουσικής σκηνής αλλά και μουσικούς νεότερους στο χώρο, όλοι με σπουδές και μουσική εμπειρία στην Αμερική και την Ευρώπη. Προσεγγίζουν με έναν ιδιαίτερο δικό τους τρόπο εκρηκτικές ροκ επιτυχίες, μελαγχολικές ερωτικές μπαλάντες και χαλαρές ρυθμικές συνθέσεις, δημιουργώντας μια δυνατή εμπειρία για το κοινό και τους ίδιους σε κάθε live εμφάνιση τους. Τους περιμένουμε στις 21 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. 

 

Sinatra with a twist | Tribute concert

Με αφορμή τα 103 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Φρανκ Σινάτρα, ένα αφιέρωμα στη «Φωνή» μοιάζει πάλι επίκαιρο. Η μουσική βραδιά

Sinatra with a Twist είναι ένα νέο μουσικό project του τζαζ περφόρμερ Αλέξανδρου Αφολτέρ και του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου.

Ο Αλέξανδρος έχει εμπνευστεί από πολύ μικρή ηλικία από τη φωνή και την έκφραση του Φρανκ Σινάτρα ενώ ο Σεραφείμ ως γνήσιος λάτρης του ρυθμού και του timing του μεγάλου τραγουδιστή, θα θέσει τις βάσεις του ρυθμού στη βραδιά. Μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκοθανάση στο πιάνο, θα παρουσιάσουν μια δική τους jazzy εκδοχή του ρεπερτορίου του Σινάτρα. Γνωστά κομμάτια όπως τα

I’ve Got You Under My Skin, Fly Me To The Moon, αλλά και λιγότερο διάσημα όπως τα I’m A Fool To Want You και All My Tomorrows, θα ακουστούν μαζί τα αγαπημένα του Σινάτρα, όπως τα One For My Baby και Angel Eyes. Το αφιέρωμα σε μια από τις πιο αγαπημένες φωνές όλων των εποχών, Sinatra with a twist, θα γίνει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. 

Συντελεστές

Paris Gagastathis piano trio live

Πάρης Γκαγκαστάθης | πιάνο-φωνή
Μάνος Λούτας | κοντραμπάσο
Νίκος Σκομόπουλος | ντραμς

 

Yoel Soto presents Beyond CLAVE

Kostis Christodoulou | piano & key
Sotiris Ntouvas | drums
Yoel Soto | bass & vocals

 

Great Lovers

Σοφία Φίλωνος | φωνή, ακουστική κιθάρα
Γρηγόρης Ντάνης | ηλεκτρική κιθάρα
Μάνος Αναγνωστόπουλος | μπάσο

 

Sinatra with a twist | Tribute concert

Alexandros Affolter | φωνή
Alexandros Lykothanasis | πιάνο
Serafim Bellos | ντραμς

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.