Μουσικό ταξίδι στην Κρήτη

Ένα διήμερο γεμάτο με κρητική μουσική, τζαζ αυτοσχεδιασμούς, μπλουζ και ροκ ρυθμούς

Ένα διήμερο γεμάτο με κρητική μουσική αλλά και τζαζ αυτοσχεδιασμούς, μπλουζ και ροκ ρυθμούς, θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στις 16 και 17 Ιουνίου 2016 με συναυλίες των σχημάτων του Ross Daly, του Ζαχαρία Σπυριδάκη και του Βασίλη Χατζημακρή.

Οι συναυλίες διοργανώνονται με αφορμή την «Έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων του Λεωνίδα Σπανού και έργων της Όλγας Σπανού» στο Τελλόγλειο.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 16 Ιουνίου, στις 20.00 και θα ακολουθήσει η συναυλία του δημοφιλή Ιρλανδού μουσικού με εξειδίκευση στην κρητική λύρα Ross Daly. Δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων, ο Ross Daly έχει συμπράξει με μεγάλους μουσικούς από όλο τον κόσμο ακολουθώντας τις ανατολικές μουσικές παραδόσεις και παράλληλα εξερευνώντας νέες φόρμες και τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Εκτός από κρητική λύρα παίζει επίσης αφγανικό ραμπάμπ, λαούτο, πολίτικη λύρα, σαράνγκι, ούτι, σάζι και ταμπούρ. Στη σκηνή θα τον συνοδεύσουν οι συνεργάτες του, Κέλυ Θωμά (λύρα), Γιάννης Παπατζανής (κρουστά) και Γιώργης Μανωλάκης (λαούτο).

Την επομένη, 17 Ιουνίου, θα δοθεί συναυλία από δύο μουσικά σχήματα. Πρώτο σχήμα με τον δεξιοτέχνη της λύρας κι ερμηνευτή Ζαχαρία Σπυριδάκη και τους Γιάννη Παπατζανή και Γιώργη Μανωλάκη και το δεύτερο με τον Βασίλη Χατζημακρή, τον Μάνο Καρτέρη, τον Αλέξη Αλεβιζάκη και τη Σαπφώ Παντζάκη. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Ένωση Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια του μουσικού διημέρου στον χώρο του TELO, του ανανεωμένου καφέ του Τελλογλείου, θα σερβίρονται κρητικοί μεζέδες συνοδεία ρακής.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.