Χορεύουμε Μπάλο… στο αεροδρόμιο της Αθήνας!

Mια χορευτική παράσταση με άρωμα Αιγαίου

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποδέχεται το θέατρο ελληνικών χoρών “Δόρα Στράτου” για μια παράσταση με άρωμα Αιγαίου! Χορευτές με παραδοσιακές στολές των Κυκλάδων μάς βάζουν στο ρυθμό του αγαπημένου νησιώτικου χορού, του Μπάλου, συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής και “απογειώνουν” την καλοκαιρινή διάθεση!

Ο Μπάλος είναι νησιώτικος παραδοσιακός αντικρυστός χορός. Οι κινήσεις του χορού είναι κομψές, ενώ οι χορευτές συνηθίζουν να κρατούν μαντήλια. Εκφράζει την ερωτική επικοινωνία και το φλερτ μεταξύ των χορευτών, ενώ υπάρχει αρκετή ελευθερία στις κινήσεις και τις φιγούρες. Αυτή η ελευθερία τον κάνει ευχάριστο και προσιτό σε όλους, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παραδοσιακούς χορούς των ελληνικών νησιών.

Τους χορευτές θα συνοδεύουν τρεις παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, που θα παίζουν βιολί, λαούτο και κρουστά.

Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα:

“Δόρα Στράτου”
Το ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού

Το Χοροθέατρο Δόρα Στράτου είναι μοναδικό στο είδος του. Από το 1953 αποτελεί το ζωντανό μουσείο του ελληνικού παραδοσιακού χορού. Χοροί, τραγούδια και μουσική παρουσιάζονται στην αυθεντική μορφή τους, όπως γινόταν ή συνεχίζει να συμβαίνει σε όλη την ελληνική επικράτεια, στα χωριά της ηπειρωτικής χώρας και τα νησιά. Οι φορεσιές είναι χειροποίητες, αυθεντικά μουσειακά κομμάτια που χρονολογούνται έναν αιώνα. Οι φορεσιές του χορευτικού συγκροτήματος ξεπερνούν τα 2.000 κομμάτια απ’ όλη την Ελλάδα και συμπληρώνονται με αυθεντικά αξεσουάρ και κοσμήματα. Η απόδοση των χορών είναι όσο γίνεται πιο πιστή στο ιστορικό πρωτότυπο, έτσι όπως έχει προκύψει από μια εκτεταμένη έρευνα και μελέτη υπό την διεύθυνση του καθηγητή Άλκη Ράφτη.

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα, στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.