Νέοι χορευτές 65+: Προχωρημένοι & οι παρτεναίρ τους στη Στέγη

Ένα εργαστήριο που δένει διαφορετικές ηλικίες μέσα από το χορό

Για να συμμετάσχουν στον κύκλο αυτό, οι υποψήφιοι χορευτές άνω των 65 ετών πρέπει να πληρούν δύο προϋποθέσεις: να έχουν λάβει μέρος σε παλαιότερο κύκλο εργαστηρίων της Στέγης και να έρθουν στο εργαστήριο με το ζευγάρι τους. Κάθε υποψήφιος δηλαδή έρχεται με ένα ακόμη άτομο, διαφορετικής όμως γενιάς!

Το παιδί, το βαφτιστήρι, το εγγόνι, ένας νεότερος ή μεγαλύτερος φίλος, ένας επαγγελματίας χορευτής ή κάποιος που δεν έχει ξαναχορέψει ποτέ στη ζωή του, γίνονται επίσημα οι… παρτεναίρ σας. Σε ποιους ανήκει ο χορός; Σε όλους!

Δημιουργούμε μια μεικτή ομάδα ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, που παρακολουθούν όλοι μαζί τα στάδια του εργαστηρίου. Μέσα από μια σειρά δημιουργικών καλλιτεχνικών διαδικασιών, ανταλλάσουμε εμπειρίες, ιστορίες και μαρτυρίες και ανοίγουμε ένα διάλογο που δεν έχει ηλικία, όρια, παγιωμένη γνώση και τεχνική. Το εργαστήριο ξεκινά από το «ζέσταμα» του σώματος και τη γνωριμία με τους κινητικούς κώδικες του χορού, για να ακολουθήσει ο αυτοσχεδιασμός, με λίγο πιο περίπλοκες και σύνθετες ασκήσεις, σεβόμενοι πάντα τις σωματικές ιδιαιτερότητες του καθενός. Τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει;

Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τις εμπειρίες και τα βιώματα ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών για να ανοίξουμε ένα διάλογο που θα αφορά τις σχέσεις μεγαλύτερων-μικρότερων, το «πάντρεμα» διαφορετικών φωνών, μια ειλικρινή και ουσιαστική «ανταλλαγή» και επικοινωνία.

Συντελεστές

ομάδα Αερίτες
Πατρίσια Απέργη: χορογράφος
Χαρά Κότσαλη: χορεύτρια

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

96 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.