Νέος μεταβατικός Διευθυντής στο ΕΜΣΤ ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Αντωνακάκης

Η θέση είναι άμισθη και η απόφαση αυτή στοχεύει στο να συνεχισθεί απρόσκοπτα η πορεία για τα εγκαίνια του μουσείου

Στον γνωστό αρχιτέκτονα Δημήτρη Αντωνακάκη ανέθεσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά καθήκοντα μεταβατικού Διευθυντή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η θέση είναι άμισθη και η ανάθεση καθηκόντων του νέου Διευθυντή έγινε μετά από συνεννόηση με το Δ.Σ του Μουσείου. Τον κ. Αντωνακάκη θα συνδράμει, επίσης αμισθί, η έμπειρη ιστορικός Τέχνης Συραγώ Τσιάρα, αναπληρώτρια διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Πειραματικού Κέντρου Τεχνών – ΜΟΜus.

Η απόφαση αυτή της υπουργού στοχεύει στο να συνεχισθεί απρόσκοπτα η πορεία για τα εγκαίνια του ΕΜΣΤ και την έκθεση της μόνιμης συλλογής του, για τα οποία εργάζονται το Δ.Σ του Μουσείου και η Επιτροπή Παρακολούθησης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να προκηρυχθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα ο διεθνής διαγωνισμός για τη θέση του Διευθυντή του ΕΜΣΤ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.