«Το Νήμα» του The Boy μετά μουσικής

Το φουαγιέ του ΑΣΤΟΡ θα μεταμορφώνεται σε μπουάτ φιλμνουάρ, με μικρές συναυλίες μετά την προβολή της ταινίας

Μετά την πρεμιέρα της στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αφού ταξίδεψε σε διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, η νέα ταινία του ΤΗΕ ΒΟΥ (Αλέξανδρος Βούλγαρης) με την Σοφία Κόκκαλη (Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας – Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2017), θα προβάλλεται από τις 7 Δεκεμβρίου, αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.

Κάθε βράδυ, μετά την προβολή των 22.00, μια έκπληξη θα περιμένει τους θεατές και το κοινό. Το φουαγιέ του ΑΣΤΟΡ θα μεταμορφώνεται σε μπουάτ φιλμνουάρ, με μικρές συναυλίες και ελεύθερη είσοδο.

Το Νήμα

 Πρόγραμμα συναυλιών

Πέμπτη 7/12 – Felizol

Παρασκευή 8/12 – The Boy

Σάββατο 9/12 – Κτίρια τη νύχτα

Κυριακή 10/12  – Άγγελος Κυρίου

Δευτέρα 11/12 – Λόλεκ

Τρίτη 12/12 – Δεσποινίς Τρίχρωμη

Τετάρτη 13/12 – Nalyssa Green

Το Νήμα

Το Νήμα

Το “Νήμα” είναι ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω, μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση.

Το Νήμα

Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη

«Το Νήμα είναι μια προσωπική ταινία σκανταλιά. Μάλλον είναι για θεατές που τους αρέσουν οι κωμωδίες που δεν έχουν αστεία, οι ταινίες επιστημονικής φαντασίες που οι ήρωες δεν ξέρουν να αλλάξουν μια λάμπα, οι άγριες ερωτικές σκηνές που συμβαίνουν μέσα στο μυαλό, για θεατές που θέλουν όταν βγαίνουν απ’το σινεμά να ψάχνουν το σάουντρακ της ταινίας, για άγρια αγοροκόριτσα και άντρες λάτρεις του μελοδράματος και του καταθλιπτικού τεχνικολόρ, για μυωπικούς που κάτι παθαίνουν με το κόκκινο χρώμα, για θεατές που μια μέρα δεν θα  ντρέπονται να κλάψουν δίπλα στον φίλο τους».

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.