Νational Theatre Live: Saint Joan

«Νational Theatre Live: Saint Joan» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το κλασικό έργο του Bernard Shaw σε απευθείας μετάδοση από το Donmar Warehouse στο Λονδίνο

Το κλασικό έργο του Bernard Shaw [Mπέρναρντ Σω] «Saint Joan» («Αγία Ιωάννα») ανεβαίνει στο Donmar Warehouse του Λονδίνου σε σκηνοθεσία της Josie Rourke [Τζόζι Ρουρκ], γνωστής στο ελληνικό κοινό από τις προβολές των παραστάσεων «Επικίνδυνες σχέσεις» και «Κοριολανός» στο Μέγαρο, στο πλαίσιο του National Theatre Live.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, δίνει τη δυνατότητα στους θεατρόφιλους να απολαύσουν αυτή την αξιόλογη παραγωγή του National Theatre στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη σε ζωντανή μετάδοση, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ. Η προβολή συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους. Το έργο απευθύνεται σε κοινό άνω των 12 ετών.

Η «Αγία Ιωάννα» του Μπέρναρντ Σω αποτελεί μια ακόμη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Νational Theatre, τις οποίες προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

«Saint Joan»
Ιωάννα της Λωρραίνης: κόρη, χωριατοπούλα, πολεμίστρια, ηγέτις, θριαμβεύτρια, φιλόπατρις, ίνδαλμα, επαναστάτρια, μάγισσα, αιρετική, μάρτυρας, αγία, γυναίκα.

Από τις στάχτες του εκατονταετούς πολέμου μεταξύ Γαλλίας-Αγγλίας αναδύεται μια χαρισματική προσωπικότητα, η Ιωάννα της Λωρραίνης, που ανατρέπει τις ισορροπίες ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές και οδηγεί τον γαλλικό στρατό σε νικηφόρες μάχες, καθοριστικές για τον ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας. Ο Μπέρναρντ Σω σκιαγραφεί, μέσα από το κορυφαίο έργο του, το πορτρέτο μιας γυναίκας ικανής –χάρη στον ζήλο, στη διαίσθηση και στο σθένος της– να μεταμορφωθεί σε μια από τις σπουδαιότερες επαναστατικές μορφές όλων των εποχών.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Josie Rourke
Σκηνικά–κοστούμια: Robert Jones
Σχεδιασμός φωτισμών: Howard Harrison
Ηχητικός σχεδιασμός: Christopher Shutt
Σύνθεση μουσικής: Michael Bruce
Σχεδιασμός βίντεο: Duncan McLean
Υπεύθυνος κινησιολογίας: Arthur Pita Read

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)
Fisayo Akinade, Gemma Arterton, Mat Bardock, Niall Buggy, Richard Cant, Hadley Fraser, Simon Holland Roberts, Arthur Hughes, Rory Keenan, Eliott Levey, Syrus Lowe, Guy Rhys, Jo Stone-Fewings

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.