Νational Theatre Live: Salomé

Salomé

Μια ανατρεπτική ανάγνωση της ιστορίας της Σαλώμης από τη διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Yaël Farber

Μια ανατρεπτική ανάγνωση της ιστορίας της Σαλώμης προτείνει στους φίλους του θεάτρου η διεθνούς φήμης σκηνοθέτις Yaël Farber [Γιαέλ Φάρμπερ], η οποία σκιαγραφεί με τον δικό της τρόπο, στην ομώνυμη παράσταση που ανεβαίνει στο Olivier Theatre του Λονδίνου, το πορτρέτο της μυστηριώδους βιβλικής ηρωίδας αντλώντας έμπνευση από ποικίλες πηγές. Το αποτέλεσμα είναι μια παραγωγή, την οποία το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (σε μαγνητοσκόπηση), στο πλαίσιο των μεταδόσεων National Theatre Live.
Στη θεατρική εκδοχή της για τη Σαλώμη, η νοτιοαφρικανή καλλιτέχνις, δίνει διττή διάσταση στην προσωπικότητά της παράξενης αυτής ηρωίδας, δημιουργώντας αφενός την Αποκαλούμενη Σαλώμη και αφετέρου την Ακατονόμαστη Γυναίκα. Η πρώτη όψη του χαρακτήρα παραπέμπει στη νεότερη Σαλώμη, που ζει στην υπό ρωμαϊκή κατοχή Ιουδαία. Αυτή η Αποκαλούμενη Σαλώμη είναι ταυτόχρονα θύμα του αδηφάγου θετού πατέρα της Ηρώδη, αλλά και φορέας μιας ριζοσπαστικής αλλαγής: επιζητεί τον θάνατο του προφήτη Γιοχάνααν (Ιωάννη Βαπτιστή) γιατί μόνον έτσι μπορεί να πυροδοτηθεί η επανάσταση. Τον ρόλο ερμηνεύει η Isabella Nefar [Ιζαμπέλλα Νεφάρ].

Η δεύτερη διάσταση (Ακατονόμαστη Γυναίκα) αποτελεί την ενσάρκωση της ηλικιωμένης Σαλώμης, μιας γυναίκας δίχως φωνή που δεν κατονομάζεται ποτέ στα Ευαγγέλια, την οποία υποδύεται στη σκηνή του Olivier Theatre η Olwen Fouéré [Όλουεν Φουέρε]. Το θεατρικό τοπίο συμπληρώνεται φωνητικά από την ισραηλινή τραγουδίστρια Yasmin Levy [Γιασμίν Λεβύ] –ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα– και από τη σύρια σοπράνο Lubana al Quntar [Λουμπάνα αλ Κιντάρ].

Η προβολή συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους. Το έργο περιέχει σκηνές γυμνού, ενώ γίνεται αναφορά και περιγραφή εικόνων σεξουαλικής βίας.

Το θεατρικό έργο «Salomé» είναι μια ακόμη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων Νational Theatre Live, τις οποίες προσφέρει στο κοινό της Αθήνας το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council διασυνδέοντάς το με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης.

Συντελεστές

Διανομή
Καϊάφας: Philip Arditti
Ηρώδης: Paul Chahidi
Γιοχάνααν (Ιωάννης ο Βαπτιστής): Ramzi Choukair
Γκιόρα: Uriel Emil
Ακατονόμαστη Γυναίκα: Olwen Fouéré
Πιλάτος: Lloyd Hutchinson
Σίμων, γιος του Γκιόρα: Shahar Isaac
Αβαδδών: Aidan Kelly
Τραγουδίστρια: Yasmin Levy
Γεσούα: Theo TJ Lowe
Η αποκαλούμενη Σαλώμη: Isabella Nefar
Άννας: Raad Rawi
Τραγουδίστρια: Lubana al Quntar
Αντικαταστάτες: Andrew Lewis (Πιλάτος, Ηρώδης, Άννας, Αβαδδών), Anna Lindup (Ακατονόμαστη), Roseanna Frascona (Η αποκαλούμενη Σαλώμη).

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Yaël Farber
Σκηνικά-κοστούμια: Susan Hilferty
Σχεδιασμός φωτισμών: Tim Lutkin
Μουσική & ήχος: Adam Cork
Kινησιολογία: Ami Shulman
Σκηνοθεσία πάλης: Kate Waters
Δραματουργία: Drew Lichtenberg

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.