Τελευταία ξενάγηση στο σπίτι του Σπύρου Βασιλείου

Γνωριμία με το σπίτι του ζωγράφου εν όψει της επικείμενης μεταφοράς του μουσείου

Εν όψει της επικείμενης μεταφοράς του Μουσείου Σπύρου Βασιλείου σε νέες εγκαταστάσεις, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί για τελευταία φορά ξενάγηση στο σπίτι που έζησε και δημιούργησε ο ζωγράφος από τη μουσειολόγο Πόπη Γεωργοπούλου.

Ο Σπύρος Βασιλείου, έχοντας φιλοτεχνήσει ένα πλήθος έργων που αποτυπώνουν το αστικό τοπίο του 20ου αιώνα, «συνομιλεί» με τους σημερινούς κατοίκους κι επισκέπτες της Αθήνας. Η «λάμπα», «η σκάλα», «ο χαρταετός» γίνονται «αστικά σύμβολα» και… ενώνουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας για την πόλη μας.

Στόχος της ξενάγησης είναι η γνωριμία τόσο με τον άνθρωπο όσο και με το ζωγράφο Σπύρο Βασιλείου. Τα χρόνια στο Γαλαξίδι, ο ερχομός στην Αθήνα, τα πρώτα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών, η πορεία του στο θέατρο, η εποχή της ξυλογραφίας, κ.α. είναι μερικοί από τους σταθμούς που θα αναλυθούν. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα αξιοποιηθεί αρχειακό υλικό και θα προβληθούν αποσπάσματα οπτικοακουστικών ντοκουμέντων από το αρχείο του μουσείου.

Στο τέλος του προγράμματος το μπαλκόνι του μπάρμπα- Σπύρου ανοίγει για … ένα καφεδάκι με θέα την Ακρόπολη.

Συντελεστές

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Πόπη Γεωργοπούλου, Μουσειολόγος (ΜSc), Ξεναγός

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.