Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Καζαντζάκη

Ένα βήμα πιο κοντα στον Καζαντάκη μέσα από πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη ξεκινά έναν κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τον γενικό τίτλο «Συνταξιδεύοντας», που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 7 ετών και άνω.

Στόχος του Μουσείου είναι να δώσει τη δυνατότητα στα μέλη μιας οικογένειας να ανακαλύψουν τον συγγραφέα Καζαντζάκη, να ανασύρουν ιδανικά και αξίες μέσα από τα κείμενά του, να εξερευνήσουν τις συλλογές του Μουσείου, αλλά και να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους, να συνεργαστούν, να προβληματιστούν, να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν.

Τα προγράμματα θα υλοποιούνται μια Κυριακή το μήνα και για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η προκράτηση στο τηλέφωνο 2810 741689.

Αναλυτικά τα προγράμματα μέχρι τον Ιούνιο 2018

Σκηνο…γράφω
18/3/2018 | 11:00-13:00

Με ποιους τρόπους μπορεί ένας συγγραφέας να «συναντήσει» έναν καλλιτέχνη; Μπορεί μια ιδέα να ταξιδέψει μέσα στις τέχνες; Ελάτε να ανακαλύψουμε την τέχνη τις τέχνες της συγγραφής και της σκηνογραφίας. Nα παίξουμε με τα θεατρικά έργα του Καζαντζάκη και τις εικόνες που τους έδωσε ο Ανεμογιάννης και, ως άλλοι σκηνογράφοι, να δημιουργήσουμε τις δικές μας θεατρικές μακέτες.

 

Προσωπο…γραφίζω
15/4/2018 | 11:00-13:00

Πώς θα αισθανόσασταν εάν αναγνωρίζατε μέσα στο πλήθος τον Καπετάν Μιχάλη, τον Τίτυρο, τον Χριστό, τον Ζορμπά; Τι θα θέλατε να τους πείτε; Ελάτε να δώσουμε μορφή στις λέξεις που περιγράφουν χαρακτήρες από το έργο του Καζαντζάκη. Μορφές που έχουν καταγραφεί στον χρόνο και μας βοηθούν να αναγνωρίζουμε χαρακτήρες στην καθημερινότητά μας. Παίζουμε με τις λέξεις και τα υλικά και φιλοτεχνούμε το οικογενειακό μας πορτρέτο, έτσι ώστε να μας γνωρίσει κάποιος χωρίς να του μιλήσουμε αλλά «διαβάζοντας» την τέχνη μας.

 

Όταν ο Καζαντζάκης συνάντησε τον QR code
20/5/2018 | 11:00-13:00

Πόσους followers θα είχε σήμερα ο Καζαντζάκης; Τι πιστεύετε ότι θα σκεφτόταν εάν άκουγε τη λέξη pixel; Με ποιον τρόπο θα έκανε upload τις ιδέες του; Το χθες μπερδεύεται στο σήμερα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής αποκτά πένα. Ελάτε να ανακαλύψουμε τρόπους γραφής που αξιοποιούσε ο Καζαντζάκης. Διαβάζουμε τα χειρόγραφά του και προβληματιζόμαστε για τη δυναμική του γραπτού αλλά και του ψηφιακού λόγου. Οι ιδέες μας από το χαρτί βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα στο διαδίκτυο και αφήνονται στην αέναη κίνησή του. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

 

Από τη γραφή στη γλυπτική
17/6/2018 | 11:00-13:00

Ακούω και συλλογιέμαι. Βλέπω και στοχάζομαι. Αγγίζω και σμιλεύω. Καλοκαιρινό κυνήγι θησαυρού στις συλλογές του Μουσείου Καζαντζάκη! Αναζητούμε και ανακαλύπτουμε θησαυρούς ψυχής μέσα στις τέχνες κρυμμένους. Ελάτε να σμιλέψετε με την οικογένειά σας το δικό σας γλυπτό που θα «ξεκλειδώνει» τους θησαυρούς της ζωής.

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.