Οινοξένεια 2017: «Τα χρώματα της γεύσης» στην Αιγιάλεια

"Οινοξένεια 2017": Τα χρώματα της γεύσης

Γευστικές ισορροπίες με οδηγό το κρασί, καλλιτεχνικά δρώμενα, εξερευνήσεις, εκθέσεις και συναυλίες

Η Αιγιάλεια, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ντύνεται στα λευκά, στα ροζέ, στα κόκκινα. Δοκιμάζει τοπικούς εκλεκτούς οίνους, τους συνδυάζει με γεύσεις και εδέσματα της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας και προσφέρει εμπειρίες χαράς, εξερεύνησης και απόλαυσης στα πανέμορφα τοπία της.

Από 17 ως 27 Αυγούστου 2017 η Αιγιάλεια υποδέχεται ντόπιους και επισκέπτες στις εκδηλώσεις «Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας», με τον τίτλο «Τα χρώματα της γεύσης».

Γευστικές ισορροπίες με οδηγό το κρασί | Καλλιτεχνικά δρώμενα | Εκδηλώσεις σε επισκέψιμα οινοποιεία | Περιηγήσεις στους αμπελώνες | Γευσιγνωσίες οίνου | Εξερευνήσεις | Εκθέσεις | Συναυλίες.

Όπως αναφέρει σχετικά η διοργανώτρια Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.): «Φέτος θα εξερευνήσουμε την αρμονία των γεύσεων σε έναν τόπο που συνδυάζει μοναδικά τη φύση με τον άνθρωπο, την παράδοση με τον πολιτισμό, τη μακραίωνη ιστορία με το ζωντανό σήμερα, το κύμα με το έλατο! Έναν τόπο που ο Παυσανίας εκθείασε για την αμπελουργική του δεινότητα και όπου ο Οσκαρικός σκηνοθέτης Alexander Payne ανακηρύχθηκε “Παγκόσμιος πρεσβευτής των οίνων της Αιγιάλειας” από το 2016, για τους οίνους και τη φιλοξενία του. Στην Αιγιάλεια, έναν τόπο με γευστική πολυπλοκότητα και μακρά επίγευση!»

Ο θεσμός «Οινοξένεια» διοργανώνεται για 5η χρονιά από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., αποτελώντας μια από τις κύριες εκδηλώσεις οινικού και εναλλακτικού τουρισμού της χώρας. Βασικοί πρωταγωνιστές και συνδετικός κρίκος όλων των δράσεων είναι οι εκλεκτοί οίνοι της Αιγιάλειας και τα οινοποιεία του «Δικτύου Οινοξένεια».

Φέτος, με ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση μέσω της Ολυμπίας οδού, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προσκαλεί σε ένα ταξίδι στους Δρόμους κρασιού της Αιγιάλειας. Το ταξίδι ξεκινά την Πέμπτη 17 Αυγούστου με τη μεγάλη εκδήλωση έναρξης στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», που θα περιλαμβάνει παρουσίαση των οίνων και των γεύσεων της Αιγιάλειας, γευστική δοκιμή με γυάλινο ποτήρι γευσιγνωσίας «Οινοξένεια» και μουσικό «Ταξίδι στα χρώματα της Μεσογείου» με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.