Οι Broken Morning, Homo Erectus, Dead Planet και Strange Universe στο An club

Broken morning

Ένα κράμα ελπιδοφόρων νέων μπαντών ανεβαίνει στην ιστορική σκήνη του An Club

Οι Broken Morning, Homo Erectus, Dead Planet και Strange Universe ανεβαίνουν στην ιστορική σκηνή του An Club την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.

Broken Morning

Οι Broken Morning επιστρέφουν για 6η φορά στο An Club. Η τελευταία συναυλία για την προώθηση του δεύτερου album τους με τίτλο ”Time for Retribution” λίγο πριν μπουν στο studio για την ηχογράφηση του καινούργιου album τους με τίτλο ”Victory Through Loss”.

Oι Broken Morning ιδρύθηκαν το 2010 από τον Βασίλη Σωτηρίου (μπάσο, φωνητικά, πλήκτρα). Το line up συμπληρώνουν ο Θανάσης Χουλιαράς (κιθάρες) και ο Άρης Αγγελόπουλος (τύμπανα). Ο ήχος τους επηρεάζεται από τη δεκαετία του ’60 / ’70 μέσα από ένα πιο μοντέρνο πρίσμα και πιο σύγχρονη αισθητική. Ανάμεσα στις επιρροές τους υπάρχουν πολλά αξιόλογα συγκροτήματα (Spiritual Beggars, Orange Goblin, Firebird, The Quill, Graveyard, Witchcraft). Τον Απρίλιο του 2012 ηχογράφησαν το πρώτο τους EP demo και στις 25 Αυγούστου 2014 κυκλοφόρησαν σε περιορισμένες κόπιες το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ”Strangers Among Strangers”. Ένα άλμπουμ που αναβιώνει την αισθητική των spaghetti westerns και πραγματεύεται θέματα όπως η αποξένωση, η απομόνωση και η κριτική των στερεότυπων που επικρατούν στην κοινωνία. Για να προωθήσουν το άλμπουμ έκαναν 2 βίντεο κλιπ: ”Until the Sun Falls ” και ”The Stranger”.

Τον Ιανουάριο του 2017 η μπάντα ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο ”Time For Retribution”. Πιο βαρύ και λιγότερο λυρικό σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ τους ”Strangers Among Strangers.”

Πιο βαρύ και λιγότερο λυρικό σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ τους: ” Strangers Among Strangers” το οποίο πραγματεύεται ζητήματα όπως η αδικία, η προδοσία, η εξαπάτηση καθώς και την διαπίστωση ότι δεν είναι ποτέ αργά για να υψώσεις το ανάστημα σου και να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν ακόμη και αν οι πιθανότητες είναι μικρές και το τίμημα υψηλό .Για να προωθήσουν το άλμπουμ έκαναν δύο video clip για τα : ”Sludge House” και ”Thoughts on A Ledge”.

Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλά αξιοσημείωτα συγκροτήματα (Pulse, Narcosis, Ghost Season, Bones, Desert Hat Black Hound, Rollin’Dice) με αρκετές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους όπως: Rainbow, Bat City, Ghost House, Club, Modu, Blackbird, Death Disco και σε φεστιβάλ (Πετρούπολης, Ίλιον Πάρκο Α. Τρίτσης, 5ο Φεστιβάλ Μουσικής Θήβας).

HomoErectus – band

Οι Homo Erectus δημιουργήθηκαν το 2015 και είναι ένα τετραμελές σχήμα που «κοπανάει» (κατά βάση) groove metal, έχοντας επιρροές από κλασσικές άλλα και μοντέρνες rock/metal μπάντες.

Dead Planet 

Οι Dead Planet ξεκίνησαν ως μαθητική μπάντα το 2015. Με αφορμή τη συγγραφή ενός κομματιού τους, το Roads Made Of Stone, η μπάντα ξεκίνησε τις εντατικές πρόβες για συνεχή συγγραφή νέων κομματιών.
Οι πρώτες live τους εμφανίσεις έλαβαν χώρο σε διάφορες συναυλίες αλληλεγγύης που πραγματοποιούνταν ανεξάρτητα σε σχολεία ή σε μικρές τοπικές σκηνές από μαθητές. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν εμφανίσεις σε μαγαζιά στην Αθήνα για ένα διάστημα κοντά ενός χρόνου, μέχρι που η μπάντα μπήκε σε ένα μεγάλο hiatus μετά την αποχώρηση του πρώτου της drummer. Ύστερα από σκληρή δουλειά σε πρόβες και μετά από μια νέα ηχογράφηση τεσσάρων κομματιών τους, στο The Music House Studio, που θα αποτελέσουν το νέο τους EP και με ένα νέο μέλος στα σκαριά τους, οι Dead Planet είναι έτοιμοι για νέες live εμφανίσεις και για συγγραφή και ηχογράφηση νέου υλικού.

Strange Universe

Οι Strange Universe δημιουργήθηκαν το 2014. Έχουν στο ενεργητικό τους πολλά Live σε γνωστές μουσικές σκηνές (ΑΝ Club, Ρυθμός, φετιβάλ Πατρών). Ετοιμάζονται να βγάλουν το πρώτο τους άλμπουμ. Το μουσικό τους ύφος είναι ένα πάντρεμα Rock, Blues, Funk και είναι ένα συγκρότημα το οποίο αγαπάει να αυτοσχεδιάζει είτε επί σκηνής είτε στο στούντιο.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.