Οι Irie Action Sound System έρχονται στο Ρομάντσο μεταδίδοντας το vibe της reggae μουσικής

Dennis Capra

Ένα πάρτι με μουσική εμπνευσμένη από την κουλτούρα του ήχου της Τζαμάικα

Η Reggae μουσική από την Τζαμάικα, είναι η πρώτη στην ιστορία με χαρακτηριστικό, το μπάσο στις χαμηλές συχνότητες. Από τα στούντιο και τα backyards (αυλές), o ήχος της Reggae έχει μπει για τα καλά πλέον στη μουσική πραγματικότητα της Αθήνας. Οι Irie Action Sound System είναι το πρώτο (2005) Reggae χειροποίητο ηχοσύστημα της πόλης και ξεκινάει την περίοδο του φθινοπώρου στο Ρομάντσο, με καλεσμένους τον Dennis Capra και τους Gobey & P-Gial.

Οι IRIE Action Sound System, με έδρα την Αθήνα, είναι το πρώτο Roots Reggae/Dub Sound System στην Ελλάδα.

Το 2005, ο Oldjohn, μέσω της αγάπης του για τη reggae μουσική και αντλώντας έμπνευση από την κουλτούρα του ήχου της Τζαμάικα, δημιούργησε το Irie Action Sound System.

Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο χειροποίητο ηχητικό σύστημα 16.000 watt/rms και στόχος  είναι να παίζει σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα, μεταδίδοντας το μήνυμα και το vibe της reggae μουσικής. Η reggae μουσική είναι μια αποστολή… και η αποστολή του είναι να προκαλέσει θετικά συναισθήματα.

Το Irie Action Music Record Label έχει κάνει δύο κυκλοφορίες. Η πρώτη το 2009 με τίτλο “Love Inna Pollution” (12 ίντσες) με τους Ranking Joe, Ranking Trevor, Oldjohn, Fitta Warri και η δεύτερη το 2010 (10 ίντσες) με τον Earl Zero, τον Ranking Forrest στο “Zion March”, και τον Oldjohn στο “No Real Rebel”. Μια τρίτη κυκλοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2018.

Dennis Capra / Capra Records

Ο Dennis Capra δημιουργεί έναν αιώνιο ήχο, φτιαγμένο για ανθρώπους που δεν μπορούν να σταματήσουν να χορεύουν στη μουσική του Jah.

Το 2005, ο Dennis Capra ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στη Νάπολη της Ιταλίας. Μετά από μερικά χρόνια στο χώρο, το 2010, το πρώτο στούντιο της Capra Records ιδρύεται στην Μπολόνια. Το 2012 πραγματοποιείται η πρώτη κυκλοφορία μιας ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας που ονομάζεται Capra, επηρεασμένη από τα 70’s και 80’s Jamaican Roots Reggae Sounds. Το 2015 το στούντιο των Capra Records μετακομίζει και πάλι, αυτή τη φορά στην Ισπανία, πρώτα στη Βαρκελώνη και στη συνέχεια στη Βαλένθια, όπου γεννήθηκε το πρώτο sub-label που είναι προσανατολισμένο σε σύγχρονους dub και ψηφιακούς ήχους. Από το 2017, η Capra Records των Dennis Capra και Michal Kryiel, είναι μια εταιρεία παγκόσμιας διανομής, ένα στούντιο recording και mixing, καθώς και ένα μαγαζί δίσκων με έδρα τη Βαλένθια της Ισπανίας.

Η Capra Records ειδικεύεται στην υποστήριξη νέων ταλέντων, προωθώντας με τα sub-labels της όλα τα στυλ της Reggae Music που διακρίνονται για την αυθεντικότητα.

Οι Gobey & P-Gial είναι ένα reggae/roots/rockers project που δημιουργήθηκε στο Αίγιο, παίζοντας τόσο ως duo (loops/effects και κιθάρα) όσο και ως συγκρότημα, με μεσογειακά στοιχεία και πνευματικά επιλεγμένους στίχους, βασισμένο στον κώδικα της αγάπης και της ενότητας στοχεύοντας στη συνείδηση του ακροατηρίου. Οι επιρροές τους προέρχονται από τα vibes της Καραϊβικής στην Τζαμάικα, το ρυθμό των αφρικανικών τυμπάνων, καθώς και το νέο κύμα της Californian reggae. Με βάση την πολιτιστική τους ταυτότητα, θα ήθελαν να αποκαλούν τους εαυτούς τους, εκπροσώπους του Greek Yard Movement.

Οι Gobey & P-Gial ξεκίνησε να παίζει ως δίδυμο και έχει κάνει πολλές συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίπολη, Πάτρα κλπ.). Το κυριότερο σημείο της καριέρας τους ήταν το supporting act τους για την Kadebostany στα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας, τον Σεπτέμβρη του 2015.

Ως δίδυμο, κυκλοφόρησαν ένα single-music video με το όνομα “Trust”, στο παγκοσμίως γνωστό γερμανικό περιοδικό για τη reggae, το Reggaeville, με μεγάλη ανταπόκριση και ένα ακόμα single που ονομάζεται “Music Has No Borders”. Σε αυτό το τραγούδι συμμετέχει ο Jorge, ένας ανερχόμενος Έλληνας καλλιτέχνης. Σήμερα, δουλεύουν μαζί με τον δημοφιλή Έλληνα παραγωγό Kill Emil, δουλειά που θα συμπεριληφθεί στο άλμπουμ του Kill Emil το 2018.

Αναζητώντας έναν νέο τρόπο να εκφραστούν μουσικά, πνευματικά, και λόγω της τάσης τους να αποτελέσουν μέρος μιας μουσικής ομάδας, είχαν την ιδέα να σχηματίσουν πενταμελή μπάντα Gobey & P-Gial. Με το ίδιο όραμα, το συγκρότημα Gobey & P-Gial κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το πρώτο του full length album με τίτλο “Dreadrock”, τον Απρίλιο του 2018. Αυτό το άλμπουμ περιλαμβάνει δουλειά των MC Yinka Terrone και Christos DC από τις ΗΠΑ.

Είναι επίσης μέλη των Balkan Riddims (ψηφιακή reggae) και ιδρυτές του Just Dread (roots reggae non-active band), με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει πολλά μουσικά βίντεο, singles, EPs και ένα full length άλμπουμ.

Συντελεστές

Irie Action Sound | Dennis Capra | Gobey & P-Gial

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.