Οι Μohammad και το «Hades» του Constantine στη σκηνή του Temple

mohammad

Μια παράξενη μουσική συνάντηση με σκοτεινές υφές και απόμακρες folk αποχρώσεις

Το duo των Μohammad λαξεύει τον μονολιθικό ήχο του, τα τελευταία 6 χρόνια, με χαμηλές συχνότητες, παραμορφώσεις, σκοτεινές υφές και απόμακρες folk αποχρώσεις, που αναπαράγονται από αυτοσχέδια όργανα και προγράμματα. Ιδιαίτερα γόνιμοι και παραγωγικοί δισκογραφικά, με έξι κυκλοφορίες μέχρι σήμερα, οι mohammad αποτελούν ένα ηχητικό οπλοστάσιο που ξεδιπλώνεται εξίσου αποτελεσματικά ζωντανά και στουντιακά, εν μέσω μιας τελετουργικής εμπειρίας, που έχει στο παρελθόν χαρακτηριστεί ως “chamber doom” (ο θάλαμος της κατάρας) και που με ευκολία προκαλεί μια ευρεία συναισθηματική παλέτα.

 

Βαρύ και προσηλωμένο, μεγαλοπρεπές και σκοτεινό, αιθέριο και ταυτόχρονα διακριτικό, το τελευταίο album των mohammad με τίτλο “Pèkisyon Funebri”, κυκλοφόρησε μέσω της Antifrost, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νέα εποχή στην ύπαρξη του σχήματος. Ξεδιπλώνοντας γήινες κραυγές και απόκοσμες ψαλμωδίες, πάνω από τις χαρακτηριστικές σεισμικές διαπασόν τους, αυτό το νέο πόνημα τους, αποτελεί αναμφίβολα ότι ποιοτικότερο στη μέχρι στιγμής πορεία τους, αλλά και μία ενθουσιώδη πομπή, που πορεύεται μέσω φορτισμένων ηχητικών οροπεδίων, από τον αναφλέγων πυρήνα τους, ως τους σιωπηλούς ουρανούς.

Οι mohammad
Οι mohammad

Η δουλειά του Constantine ξεπερνάει τα όρια της συμβατικής μουσικής και θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια μάζα υπερφορτωμένων και διατρητικών ήχων, κατασκευασμένων από κιθάρες, ενισχυτές, ορχηστρικά όργανα, πιάνο, παλιά λαμπάτα κυκλώματα και soundscapes από υπαίθριες ηχογραφήσεις. Επηρεασμένος από το metal, την κλασική μουσική, τον μινιμαλισμό και το αποκαλούμενο drone, ο Constantine έχει συμμετάσχει σε ποικίλα και πολυάριθμα projects, συνεργαζόμενος με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, χορογράφους και άλλους.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε χώρους υψηλού profile όπως τα Berghain Säule, Sophiensaele Berlin, Dansehallerne Copenhagen, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Κέντρο Γιάννη Ξενάκη, Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Επιδαύρου, Alserkal Avenue Dubai, Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάσση, Beton7 Gallery και σε ξακουστά outlets του παγκόσμιου μουσικού (και όχι μόνο) τύπου, όπως τα Fact Magazine, KALTBLUT Magazine, Secret Thirteen, Εθνικο Ραδιόφωνο Ολλανδίας, NTS Radio, The National (UAE) και άλλα.

Constantine
Constantine

Το 2017 συνεργάστηκε με την κολλεκτίβα “Embassy for the Displaced” για ένα οπτικακουστικό project το οποίο παρουσιάστηκε στο Fasma Festival της Αθήνας. Το ντεμπούτο album του «Hades» κυκλοφόρησε μέσω της Bedouin Records και αποκαλύπτει την οραματιστική του δεξιότητα στη δημιουργία σπλαχνικά εσωτερικών και αποπνικτικών συνθέσεων, προβάλλοντας την ξεχωριστή και χαρακτηριστική ηχητική υπογραφή του καλλιτέχνη, που εδώ καταφέρνει να ηχεί όπως τίποτα άλλο απ’ όσα έχουμε ακούσει.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.