Οι Somali Yacht Club έρχονται στην Ελλάδα για 3 live

somali yacht

Το ψυχεδελικό post / stoner metal συγκρότημα από την Ουκρανία θα κάνει εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Η διοργανώτρια εταιρεία Made of Stone Productions, μόλις ανακοίνωσε τη πρώτη εν Ελλάδι περιοδεία των Ουκρανών psychedelic post-stoner metallers Somali Yacht Club για τον Σεπτέμβριο του 2018. Όντας ένα από τα πιο καυτά και ανερχόμενα ονόματα αυτής της σκηνής, οι SYC αναμένεται να πραγματοποιήσουν τρεις άκρως ενδιαφέρουσες εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αθήνα, έχοντας μάλιστα σε κάποιες εξ’ αυτών στο πλευρό τους, τους δικούς μας stoner metallers Fuel Eater.

Λβιβ, Ουκρανία, 2010. Έχουν περάσει περίπου είκοσι χρόνια από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και η ανεξάρτητη πια χώρα προσπαθεί ακόμα να βρει το βηματισμό της. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα μεγάλα αστικά της κέντρα αρχίζουν να αποκτούν παραγωγικές μουσικές σκηνές και να μπαίνουν για τα καλά στις πολιτιστικές ατζέντες της ανατολικής Ευρώπης.

Κάπου μέσα σε όλα αυτά, δημιουργήθηκαν οι Somali Yacht Club. Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις φίλοι, ο Mez, ο Artur και ο Lesyk βρίσκονταν σε τοπικά στούντιο για να τζαμάρουν παρέα. Η χημεία που αναπτύχθηκε όμως, μεταξύ τους, σύντομα τους έκανε να το δουν πιο σοβαρά. Έναν μόλις χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο «Sandsongs». Παρά τη μικρή του διάρκεια, το EP αυτό απέδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της μπάντας, ένα μίγμα, δηλαδή, από stoner rock, post-rock / metal, psychedelic rock και shoegaze.

Το 2014, μετά από ένα εκτεταμένο tour στην πατρίδα τους, οι Somali Yacht Club κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP, το «The Sun». Σε μόλις πέντε μακροσκελείς συνθέσεις κατάφεραν να δώσουν στους μουσικόφιλους ένα έντονα αυτοσχεδιαστικό –λόγω του jamming παρελθόντος τους− αλλά ταυτόχρονα τόσο συμπαγές και καλοδουλεμένο άλμπουμ, που άνετα ακούγεται μονοκοπανιά.

Τα χρόνια πέρασαν γεμάτα συναυλίες και νέες εμπειρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερο full-length άλμπουμ των Ουκρανών, το «The Sea». Ένα άλμπουμ που αποκαλύπτει τη μεγάλη γκάμα επιρροών τους, η οποία κινείται από τους Queens of The Stone Age ή τους Kyuss μέχρι τους Colour Haze, τους Temple of the Smoke, τους Black Sabbath και τους Royal Blood.

Αποτελώντας υπόδειγμα εργατικής και αφοσιωμένης μπάντας, οι Πατρινοί Fuel Eater κατάφεραν, στα πλαίσια της προώθησης του ποιοτικότατου ντεμπούτο τους «Centrallia» (2015) να γυρίσουν όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εμφανίσεις στο πλευρό εμβληματικών ονομάτων του χώρου, όπως οι Nightstalker, Planet of Zeus, 1000mods, Villagers of Ioannina City, Valley of the Sun (ΗΠΑ), Toner Low (Ολλανδία) κ.α.

Καταφέρνοντας από την κυκλοφορία της παρθενικής δισκογραφικής τους δουλειάς και μετά, να δημιουργήσουν ένα διαρκώς αυξανόμενο fan base σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος, χάρη στις εκρηκτικές ζωντανές τους εμφανίσεις που βρίθουν ενέργειας και rock’n’roll διάθεσης, έχουν αυτή τη περίοδο κυκλοφορήσει το δεύτερο σε σειρά πόνημά τους, υπό τον τίτλο «Soberian Kinship», στο οποίο παρουσιάζονται ωριμότεροι από ποτέ, ενώ ήδη πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις για τη προώθησή του.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.