Οι Tango With Lions παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο “The Light”

Ο νέος δίσκος αποτελείται από εννέα τραγούδια, διαφορετικά μεταξύ τους σε ύφος, με κοινό στοιχείο τη θεματική της εσωτερικής αναζήτησης

Η Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου) επιστρέφει με τους Tango With Lions στο Θέατρο Χυτήριο την Πέμπτη 26 Απριλίου με την επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου “The Light” που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018 από την Inner Ear Records.

Το ντεμπούτο album τους, “Verba Time”, κυκλοφόρησε το 2010 και το κομμάτι “In A Bar” έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο YouTube. Ακολούθησε το δεύτερο album τους “A Long Walk” την άνοιξη του 2013, δημιουργώντας ένα πιστό κοινό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το νέο album “The Light”, έχει ήδη αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές απ’ όλο τον κόσμο. Το πρώτο video clip του δίσκου για το κομμάτι “Proof of Desire” κυκλοφόρησε πρόσφατα, σε σκηνοθεσία The Boy.

Το “The Light” καταγράφει μια επιθυμία ανάδυσης προς το φως μέσα από εννέα ιστορίες-ερωτηματικά εσωτερικής αναζήτησης. Ιστορίες αποχωρισμού, απολαύσεων, αποδόμησης που νοηματοδοτούν πότε τον μηδενισμό, πότε την καταβύθιση στο σκοτάδι, πότε την υπερβολική αισιοδοξία, πότε την αποδοχή ότι το σκοτάδι και το φως μπορούν να συνυπάρχουν μονίμως στη μουσική. Αυτή η φυσική συνύπαρξη αποτελεί το νήμα που ενώνει τα τραγούδια του The Light στιχουργικά και μουσικά.

Εννέα τραγούδια διαφορετικά σε ύφος μεταξύ τους, που επανεπιβεβαιώνουν ότι η ατμόσφαιρα στη μουσική των Tango with Lions δημιουργείται μέσα από εικόνες που παρασέρνουν τη μουσική, με βασικό στοιχείο σύνδεσης την θεματική των στίχων.

Rockwave Festival 2017 | Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη
Rockwave Festival 2017 | Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη

Το album άρχισε να παίρνει μορφή το 2015 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο SCA studio με τον Θοδωρή Ζευκιλή, με συμπληρωματικές ηχογραφήσεις από το AKRON studio από όπου ξεκίνησε η πορεία του δίσκου με τον Βαγγέλη Φάμπα. Το mastering του δίσκου έγινε στα Pytzamax studio από τον Γιάννη Παξεβάνη.

Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear και είναι διαθέσιμο εδώ.

Οι Tango with Lions σχηματίστηκαν το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου), μια νέα μουσικό η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Ξεκίνησαν σαν μια μεταβαλλόμενη μουσική κολεκτίβα και εξελίχθηκαν στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του συγκροτήματος.

Tango With Lions είναι οι:
Κατερίνα Παπαχρήστου – φωνή, ακουστική κιθάρα, πιάνο
Νίκος Βεργέτης – ντραμς, κρουστά
Jim Staridas – τρομπόνι
Θοδωρής Ζευκιλής – μπάσο
Διονύσης Μόρφης– ηλεκτρική κιθάρα
Μαρία Σαχπασίδη – πλήκτρα, φωνητικά

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.