Οι Wooden Shjips επιστρέφουν στο Gagarin 205

Wooden Shjips

Το νεοψυχεδελικού rock κουαρτέτο επιστρέφει στην Αθήνα για την πιο ευφορική συναυλία του 2019

Οι Wooden Shjips είναι ένα από εκείνα τα συγκροτήματα που η μουσική τους κάνει τους ακροατές να οραματίζονται χρώματα και δημιουργούν ένα συναίσθημα ευφορικού τριπαρίσματος, χωρίς τη βοήθεια παραισθησιογόνων ουσιών, απλά με την διείσδυση στην ψυχεδελική ροκ μουσική τους.

Ήταν το 2003 στο Σαν Φρανσίσκο όταν ο Ripley Johnson άρχισε να δίνει την πρώτη μορφή των Wooden Shjips χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τη φήμη και τα live. Ξεκίνησαν ως ένα DIY σχήμα που αρχικά απέφευγε πλατφόρμες όπως το MySpace και ιστοσελίδες με δωρεάν downloads, προτιμώντας να διαθέσουν 300 αντίτυπα με δικά τους έξοδα. Γρήγορα ακολούθησαν οι πρώτες θετικές κριτικές, συμπεριλαμβανόμενης αυτής του Rolling Stone, και το συγκρότημα άρχισε να γίνεται γνωστό σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το 2006 κυκλοφορεί το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ των Wooden Shjips από τη δισκογραφική Holy Mountain Records. Υπνωτικοί ρυθμοί, ένα κράμα από garage, space και psych rock με 60s krautrock στοιχεία συνδυασμένα με φωνητικά που ακούγονται σχεδόν από το υπερπέραν θυμίζοντας ρήσεις προφητών είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της μουσικής των Wooden Shjips.

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 5 full length albums, με τελευταίο το V που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο από την Thrill Jockey Records. Το V γράφτηκε το καλοκαίρι του 2017, την περίοδο των πυρκαγιών που έπλητταν τις περιοχές έξω από το Portland, ως ένα αντίδοτο στο ζοφερό πολιτικό και φυσικό περιβάλλον. Από τον δίσκο ξεχωρίζουν τo πολύ καλοκαιρινό «Already Gone» και το τελευταίο track του άλμπουμ, το ατμοσφαιρικό «Ride on», που κλείνει ομαλά τον δίσκο με αργά τύμπανα και grungy κιθάρες. Το artwork και το σύμβολο της ειρήνης στο εξώφυλλο, υπογραμμίζουν, σύμφωνα με τους ίδιους, την αντίσταση, τη δύναμη της ειρήνης και της ομορφιάς και επίτευξη της ηρεμίας εν μέσω της καταιγίδας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

14 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.