Ο «Άσχημος» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Tempus Verum-Εν Αθήναις

Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου

Σκέψου να ξυπνήσεις και να έχεις χάσει το πρόσωπό σου…

Η φήμη, η γοητεία και η αποθέωση της ομορφιάς. Τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αντιστοιχούν στον καθένα μας, όπως είχε πει ο Άντι Γουόρχολ, συρρικνώνονται στα 80 λεπτά του έργου του Γερμανού δραματουργού Μάριους φον Μάγενμπρουκ.

Αμετανόητος «Ο Άσχημος» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από 1/11 στη σκηνή του Tempus Verum-Εν Αθήναις.

Ο Λέττε αποφασίζει να αλλάξει το πρόσωπό του επειδή είναι άσχημος. Ύστερα από την επέμβαση όλοι θέλουν να του μοιάσουν. Στο τέλος όλη η ανθρωπότητα θα έχει το ίδιο πρόσωπο…

Τι κάνει τον άνθρωπο, άνθρωπο; Αυτό το ερώτημα διατρέχει όλο το έργο. «Ο Άσχημος» μπορεί να εκληφθεί σαν φιλοσοφική αλληγορία αλλά και σαν ευφυής φάρσα που εναλλάσσει το χιούμορ με το στοιχείου του τραγικού. Οι διάλογοι είναι γρήγοροι και αιχμηροί. Στο φόντο υπάρχει η ένταση ανάμεσα στον καπιταλισμό και την ανθρώπινη μοναξιά. Οι μεταβάσεις στον χώρο και τον χρόνο είναι ρευστές, οι ηθοποιοί παίζουνε πολλαπλούς ρόλους και οι θεατές μεταφέρονται σχεδόν χωρίς να το καταλαβαίνουν σε ένα τοπίο όπου τα σύνορα της πραγματικότητας και του εφιάλτη συμπίπτουν.

Στο έργο του απολαυστικά αιχμηρού και καυστικού Μάριους φον Μάγενμπουργκ «Ο Άσχημος» βρίσκει κανείς ψήγματα του «Ρινόκερου» του Ιονέσκο, του Πυγμαλίωνα του Οβίδιου, του Φρανκεστάιν και του «Όπως σας αρέσει» του Σαίξπηρ. Κριτική μιας κοινωνίας του φαίνεσθαι που μοστράρεται στον καθρέφτη και το είδωλό της επιστρέφει θολό, «Ο Άσχημος» μας κάνει να αναρωτηθούμε: Τι μένει από τις αξίες αν αφαιρέσουμε την επίστρωση, τι υπάρχει πίσω από το φαίνεσθαι…

Η μεγάλη επιτυχία της βερολινέζικης Σαουμπίνε σκηνοθετημένη από τον Δημήτρη Λάλο επαναλαμβάνεται πιο μαύρη και καφκική από ποτέ.

Συντελεστές

Κείμενο: Marius Von Mayenburg
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Σκηνικά: Ιωάννα Πλέσσα
Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Πρωτότυπη μουσική: Μίνως Μάτσας
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κρίστελ Καπερώνη 

ΠΑΙΖΟΥΝ: Θανάσης Δόβρης, Βάσω Καβαλιεράτου, Συμεών Τσακίρης, Μιχάλης Βρεττός

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 16 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.