«Ο Βασιλιάς Μίδας»: Μια διαδραστική παράσταση που αφήνει τα παιδιά να ορίσουν το τέλος της

«Ο Μύθος του Βασιλιά Μίδα»

Την άκρη της κλωστής θα βρεις, μέσα στον μύθο αν χαθείς...

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στα ομώνυμα παραμύθια «Ο Βασιλιάς Μίδας και το χρυσό άγγιγμα» και «Ο Μίδας και τα γαϊδουρινά αυτιά» που περιλαμβάνονταν στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μια διαδραστική παράσταση με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκεια του έργου, προσφέροντας το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξή της. Ένας συνδυασμός των δύο παραμυθιών που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς φίλους να προβληματιστούν, να γελάσουν, να συγκινηθούν και πάνω απ’ όλα να επιλέξουν τα ίδια, το τέλος της ιστορίας!

Μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον μαγευτικό κόσμο του χορού και του θεάτρου και ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και το συναίσθημα. Μια παράσταση που ζωντανεύει διαφορετικά την κάθε στιγμή και κάθε φορά η κατάληξή της είναι και μια καινούρια έκπληξη.

 

Το έργο

Ο Βασιλιάς Μίδας, μια φορά σαν έτυχε, φιλοξένησε το γερο – Σιληνό που είχε χαθεί κι ο Θεός Διόνυσος για να τον ευχαριστήσει δέχτηκε να εκπληρώσει οποιαδήποτε επιθυμία του. Ο κυριευμένος από απληστία βασιλιάς ζήτησε να γίνεται ό, τι αγγίζει χρυσάφι, μα πλήρωσε ακριβά το τίμημα τη μέρα που την ίδια του την κόρη σε άγαλμα χρυσό μετέτρεψε.

Μετανιωμένος ζήτησε τη βοήθεια του Θεού υποσχόμενος ότι θ’ αλλάξει και θα σταματήσει να θωρεί πως η ευτυχία κρύβεται στο χρήμα. Ο Θεός τον λυπήθηκε και τον απάλλαξε από την κατάρα που κουβαλούσε. Κι αφού βασίλεψε πολύ καιρό κι όλοι είχαν να λένε τα καλύτερα για δαύτον, μια μέρα σαν έτυχε, βρέθηκε ανάμεσα σε άλλους δύο Θεούς, τον Πάνα και τον Απόλλωνα, κριτή τον χρήσανε να πει, ποιός απ’ τους δυο παίζει μελωδία μαγική. Ο Μίδας χωρίς δεύτερη σκέψη είπε αυτό που πίστευε, πως ο Θεός ο Πάνας είναι εκείνος που το άκουσμα του σε μαγεύει. Εξοργισμένος ο Απόλλωνας με μιας του χαρίζει ένα ζευγάρι γαϊδουρινά αυτιά για τιμωρία που εκείνον δεν επέλεξε. Ο Βασιλιάς απελπισμένος και τρομαγμένος μην το μάθει ο κόσμος πως αντί γι’ ανθρώπινα αυτιά έχει αυτιά γαϊδάρου, κρυβότανε ολημερίς μες το παλάτι. Μα αναπόφευκτα ένας άνθρωπος, αυτός που είχε για κουρέα το μαθαίνει… και παρόλο που τον ξορκίζει κουβέντα να μην πεί, αυτός μυστικό να κρατήσει δεν μπορεί… Άραγε τι θα συμβεί μόλις η αλήθεια σ’ όλο τον κόσμο μαθευτεί…;

Η Μούσα του Μύθου θα μας το διηγηθεί… ο Βασιλιάς μας μέσα σε πίνακα που έφτιαξε αυτή, έχει πια εγκλωβιστεί και μόνο με την βοήθεια των παιδιών μπορεί να ελευθερωθεί… ιστορία ξεκινάει μαγική που στο δικό σας χέρι είναι ποιό το τέλος και ποιά η αρχή…

 

Ομάδα Lotusland

Η νεοσύστατη ομάδα Lotusland δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου τον τελευταίο χρόνο έχοντας κάνει το πρώτο της βήμα σε συνεργασία με τους Dirty Granny Tales. Ιδρυτές της ομάδας είναι ο Ηλίας Μπαγεώργος και η Suki (Βασιλική Συρανίδου) οι οποίοι συνεργάζονται και δημιουργούν ένα δικό τους πρωτοποριακό θεατρικό σύμπαν στα πλαίσια του μαγικού ρεαλισμού και δουλεύουν τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα με βάση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συνδυάζοντας κάθε μορφή τέχνης. Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες του δρόμου, χορευτές, ακροβάτες, ηθοποιούς, τραγουδιστές και performers.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – επιμέλεια παραγωγής: Lotusland (Βασιλική Συρανίδου, Μπαγεώργος Ηλίας)

Σκηνικά-Κοστούμια: Francesco Infante

Ηθοποιοί: Ιωσηφίδου Κίρκη, Τζίκα Ιωάννα, Τσιομίδης Κωνσταντίνος

Υπεύθυνη εκδηλώσεων και επικοινωνίας: Ιωάννα Κουλοχέρη

Παραγωγή: Lotusland – Olvio Theater

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.