«Ο γύρος του κόσμου σε μια Κυριακή»: ένα πρόγραμμα δημιουργικής μάθησης

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Την Κυριακή 19 Μαΐου, ξεκινάμε από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε μια Κυριακή. Μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και ετοιμαζόμαστε για συναρπαστικές περιπέτειες.

Η μέρα ξεκινάει στις 11.00 με μια διασκεδαστική βόλτα στο παλιό εργοστάσιο. Η έμπειρη ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου μας ξεναγεί στους βιομηχανικούς χώρους του και μας μαθαίνει την ιστορία του εργοστασίου, αλλά και από πού προέρχονται τα ιδιαίτερα μηχανήματα του. Παράλληλα, στην Αποθήκη, το Artfygio μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη, τη Γερμανία, την Αργεντινή, την Κούβα, το Μεξικό, τη Βραζιλία και άλλες φανταστικές πόλεις χορεύοντας. Φυσικά, γυρίζοντας τον κόσμο, τα παπούτσια μας  παίρνουν δρόμο, όπως προτείνει και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό εργαστήριο με έμπνευση από τις σημαίες των διαφόρων κρατών. Τα εικαστικά δε λείπουν από τη μέρα μας και αφού, ως γνωστόν, η γη γυρίζει, φτιάχνουμε κι εμείς ολοστρόγγυλες κατασκευές, βάζουμε χρώματα και φαντασία και γυρίζουμε μαζί. Μετά τις 12.00, μαζί με την ομάδα Novel Vox, κινούμαστε προς Ασία, εκεί που θα φτιάξουμε τα Koinobori ή –αλλιώς- μια γιαπωνέζικη ανεμοδούρα, που μοιάζει με ψαράκι και σύμφωνα με την Ιαπωνική κουλτούρα φέρνει καλοτυχία και ελπίδα. Κι η μέρα μας δεν τελειώνει ακόμη. Στις 13.00 συγκεντρωνόμαστε όλοι στις Δεξαμενές Καθαρισμού για να δούμε τον Καραγκιόζη και όλη την παρέα του να μπλέκουν σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες, ένα θέατρο σκιών από το θίασο σκιών Ηλία Καρελλά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.