Ο οίκος του Μολιέρου έρχεται στη μεγάλη οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου για μια αποκλειστική προβολή

Με το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Éric Ruf

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Comédie-Française θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο μέσω του κινηματογράφου για να προσφέρει το κλασικό της ρεπερτόριο. Το σπουδαίο κλασσικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα εγκαινιάζει αυτόν τον νέο κύκλο στο auditorium Theo Angelopoulos στις 23 Οκτωβρίου 2017, στις 20:00, σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία του Éric Ruf.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα
Τραγωδία σε 5 πράξεις


Συγγραφέας
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Σκηνοθεσία και σκηνoγραφία Éric Ruf
Με τον θίασο και τους ηθοποιούς της Ακαδημίας της Comédie-Française

Στη Βερόνα, μία παλιά αντιπαλότητα φέρνει σε σύγκρουση τους Καπουλέτους με τους Μοντέγους. ‘Όταν ο Ρωμαίος Μοντέγος γνωρίζει την Ιουλιέτα Καπουλέτου αμέσως γεννιέται ανάμεσα τους ένας έρωτας που γνωρίζουν ότι θα διαρκέσει αιώνια και προαισθάνονται το τραγικό του τέλος.

Éric Ruf: Ένα θρυλικό έργο και πάλι στη σκηνή
Mε την σκηνοθεσία του ο Éric Ruf, γενικός διευθυντής της Comédie-Française, οικειοποιείται τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα μέσα από μία ερμηνεία που μοιάζει κατά πολύ στο κείμενο του Σαίξπηρ, σε μια «Νότια Ιταλία, όπου η ζέστη γίνεται αφόρητη και θερμαίνει τις καρδιές μας. (…) Η Ιταλία της βεντέτας όπου η εκδίκηση και ο θάνατος κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά…»

Ο Éric Ruf, που έχει αναλάβει και την σκηνογραφία του έργου, αναθέτει την επιμέλεια των κουστουμιών στον Christian Lacroix, σταθερό συνεργάτη της Comédie-Française.

Η Comédie-Française για όλους
Αυτή η νέα σεζόν επιτρέπει σε όλους να έχουν πρόσβαση στα έργα αυτής της ιστορικής παριζιάνικης σκηνής σε όλη τη Γαλλία και το εξωτερικό χάρη στην Pathé Live και τη υποστήριξη του Institut français (Παρίσι). Η σεζόν θα συνεχιστεί με τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου, που θα αναμεταδοθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας στις 18 Δεκεμβρίου 2017.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

4 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.