Ο Σπύρος Παπασπύρου παρουσιάζει τις «Μεταξοτυπίες» του στη γκαλερί The Box

Μια εικαστική πορεία 45 περίπου χρόνων

Η γκαλερί «The Box» φιλοξενεί την έκθεση του Σπύρου Παπασπύρου «Μεταξοτυπίες». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, με ώρα έναρξης τις 20:00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιανουαρίου.

Αφορμή για να δημιουργηθούν αυτά τα έργα για την έκθεση στάθηκε η συμμετοχή του Σπύρου Παπασπύρου σε μια ομαδική έκθεση στη Θεσσαλονίκη όπου μετάφερε με μεταξοτυπία σε πλεξιγκλάς ένα έργο που είχε φτιάξει το 1977 στη Φλωρεντία με ακριλικό.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 10 Μαρτίου έως τις 27 Απριλίου του 2018 με τίτλο: “Κοινός Τόπος, 23 εικαστικοί από την Academia di Belli Arti στη Villa Bianca”. Επειδή όπως ο ίδιος ισχυρίζεται “τρώγοντας έρχεται η όρεξη” συνέχισε να δουλεύει πάνω σε παλιά έργα του, που από τα περισσότερα σωζόταν μόνο κάποια προσχέδια και φωτογραφίες, μεταφέροντας τα με μεταξοτυπία σε χαρτί ή πλεξιγκλάς.

Ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν και κάποια καινούργια έργα, με τη διαφορά να είναι εμφανής. Εν ολίγοις θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έργα του από την πρώτη σύνθεση του 1973 μέχρι σήμερα τέλη του 2018, μια εικαστική πορεία 45 περίπου χρόνων.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.