Ο τραγουδοποιός Earl Thomas για πρώτη φορά στην Ελλάδα

O διάσημος τραγουδοποιός και blues vocalist στη σκηνή του Half Note

Ο τραγουδοποιός και blues vocalist Earl Thomas – που διακρίθηκε στα Best of Blues Awards – έρχεται με την μπάντα του για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Έδωσε κομμάτια του στην Etta James, στον Screamin’ Jay Hawkins, στον Solomon Burke, στον Tom Jones, αλλά και σε πιο σύγχρονους όπως στην Janiva Magness, στον Big Lou Johnson, στην σύγχρονη βασίλισσα του Blues Shemekia Copeland και πολλούς ακόμη,  αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές όπως “Ε.R.”, “Bones”, “In Plain Sight” και το φιλμ Forty Shades of Blue.

Earl Thomas

Γεννημένος στο Pikeville του Tennessee, ο Earl Thomas δεν θα είχε ποτέ ασχοληθεί με την μουσική και το τραγούδι αν δεν συνέβαινε ένα παρ’ ολίγο μοιραίο ατύχημα στη ζωή του. Ο μέχρι τότε σπουδαστής οδοντιατρικής, σε μια προσπάθεια να περάσει ένα φαράγγι, έπεσε από ύψος σε ένα σωρό από μπάζα και γυαλιά και γλύτωσε από τύχη με βαριές κακώσεις. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του συνειδητοποίησε πόσο απογοητευμένος είναι που δεν ακολούθησε το παιδικό του όνειρο να γίνει τραγουδιστής και στην στιγμή αποφάσισε ότι αν συνερχόταν από το ατύχημα, θα έκανε τα πάντα για να ξεκινήσει να κυνηγά το όνειρό του.

Έχοντας μετακινηθεί στην Β. Καλιφόρνια, αρχικά με δειλές εμφανίσεις στα club της Arcata, με σπουδές στο πανεπιστήμιο Humboldt της πόλης μερικά χρόνια αργότερα θα πάει στο San Diego και το 1991 θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο “Blue….Not Blues”, με επιρροές από τα blues και τα Gospel που τον έμαθαν οι γονείς του αλλά και την soul των 60’ς  και 70’ς.  Το κομμάτι “I Sing the Blues” έγινε hit από την Etta James.

Earl Thomas

Το άλμπουμ “Extra Soul” θα κυκλοφορήσει 4 χρόνια αργότερα για να ακολουθήσουν υποψηφιότητες για Grammy, πολλά βραβεία παγκοσμίως από τον χώρο του Blues.

Συντελεστές

Earl Thomas – vocals
Luca Giordano – guitar
Abramo Riti – organ / piano
Walter Cerasani – bass
Lorenzo Poliandri – drums

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.