Ο Τheodore live

Μια παράσταση βασισμένη σε κομμάτια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ

To Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο Theodore θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο περίφημο θέατρο «Απόλλων» στη Σύρο, μια παράσταση βασισμένη σε κομμάτια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ (7 και It Is But It’s Not). Η ορχήστρα θα αποτελείται από τους μουσικούς της προσωπικής του μπάντας και από ένα σχήμα εγχόρδων – δύο βιολιά, μία βιόλα και τσέλο.

Αυτόν τον Οκτώβριο, αμέσως μετά τις εμφανίσεις του στο Παρίσι και σε 3 πόλεις της Γερμανίας, θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη Σύρο και στο εμβληματικό θέατρο της Ερμούπολης καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Theodore θα παίξει live εκεί. Είχε προηγηθεί η εμφάνισή του στο πλαίσιο του TEDxUniversityoftheAegean το 2015 και έκτοτε σκεφτόταν μια ειδική παράσταση για τον χώρο αυτό. Η παρουσία των εγχόρδων στο live του Οκτωβρίου είναι μία προσπάθεια του καλλιτέχνη να ζωντανέψει πάλι τους ήχους από το δεύτερο album «It Is But It’s Not» που αν και έχει γραφτεί με την συνοδεία εγχόρδων δεν παίζεται live ποτέ έτσι. Γιατί όπως λέει ο ίδιος «Είναι όμορφο για έναν καλλιτέχνη να ακούει την αρχική του σύνθεση να παίζεται πάλι ολοκληρωμένη με κάποιες μικρές εκπλήξεις όμως…»

Ο 24χρονος Theodore είναι ένας συνθέτης, performer και πολυοργανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Oι επιρροές του, από τους Pink Floyd και Radiohead σε συνδυασμό με τις σπουδές του στο πιάνο και την παραδοσιακή ελληνική́ μουσική́, του δίνουν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Σε μια ευρεία γκάμα ατμοσφαιρικής, ψυχεδελικής και ambient υπόστασης, ο εξαιρετικά ταλαντούχος αυτός μουσικός δίνει μια ιδιάζουσα, δική του ηλεκτρονική post-rock τεχνοτροπία και αντίληψη στη σύνθεση και υλοποίηση της μουσικής του, αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Οι live εμφανίσεις του είναι επιλεκτικές και τόσο ξεχωριστές όσο και οι συνθέσεις του. Τον είδαμε πρόσφατα ως opening act στο live των Sigur Ros στην Αθήνα (13.6 @ Release Athens Festival) ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το δεύτερο άλμπουμ του έχει την υπογραφή του Ken Thomas, του παραγωγού των Sigur Ros και του Yann Tiersen. Στις δυνατές στιγμές του καταγράφονται επίσης, μία παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός (2015) όπου έντυσε μουσικά την ταινία του Buster Keaton «The Cameraman» παίζοντας ζωντανά, μία επιτυχημένη προσωπική συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής (2014), η περσινή εμφάνιση στο Fuzz με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του καθώς και live gigs στο six d.o.g.s στην Αθήνα και σε clubs & φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη.

Το θέατρο της Σύρου φαντάζει το ιδανικό σκηνικό για μία ονειρική παράσταση με τις μουσικές και τα τραγούδια του Theodore. Μια θαυμάσια ευκαιρία για μουσικές ακροβασίες που θα εκπλήξουν το κοινό. Save the date: 22 Οκτωβρίου στη Σύρο.

Συντελεστές

Παίζουν οι μουσικοί
Φωνή, Πιάνο, synthesizer, glockenspiel και kaoss pad:
Θοδωρής Πολυχρονόπουλος (Theodore)
Ηλεκτρική κιθάρα: Βασίλης Ντοκάκης, Alessandro Giovanetto
Μπάσο: Νικόλας Παπαχρονόπουλος
Φωνή, synthesizer, glockenspiel,τρομπέτα: Melentini
Ντράμς: Ashley Hallinan

Ηχολήπτης: Βαγγέλης Μόσχος
Βοηθός Ηχολήπτη: Βαγγέλης Χασιώτης
Φώτα: Μελίνα Ζερβάκη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.