Ο Goran Bregovic στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Θα παρουσιάσει μια επιλογή από τα soundtracks των ταινιών που τον καθιέρωσαν παγκοσμίως.

Η σειρά συναυλιών Parklife στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τον Goran Bregovic και την μπάντα του, The Wedding and Funeral Band, καθώς και ένα σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών για μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στα αξεπέραστα soundtracks του συνθέτη.

Σύγχρονος συνθέτης, παραδοσιακός μουσικός ή rock star, ο Goran Bregovic έχει ανακαλύψει μια μουσική που είναι ταυτόχρονα παραδοσιακή και διεθνής και χωρίς καμιά αμφιβολία δική του.

Στη συναυλία του στο Ξέφωτο θα παρουσιάσει μια επιλογή από τα soundtracks των ταινιών που τον καθιέρωσαν παγκοσμίως. O Καιρός των Τσιγγάνων που του επέτρεψε να σμιλεύσει την αντίληψη του στην μουσική δραματουργία και να δουλέψει γύρω από την τσιγγάνικη μουσική θα συναντήσει το Arizona Dream, όπου ο Kusturica σκηνοθέτησε τους Faye Dunaway, Jerry Lewis και Johnny Depp και ο Bregovic έγραψε μουσική για τον νονό της punk rock, Iggy Pop.

Ακόμα, ο συνθέτης θα παρουσιάσει τη μουσική από την καθηλωτική ταινία του Patrice Chereau, Reine Margot, με την ηθοποιό Isabelle Adjani, καθώς και από την τρίτη του συνεργασία με τον Emir Kusturica, την ταινία Underground, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών 1995.

Πάνω στη σκηνή, o Bregovic πλέκει τα πνευστά των Τσιγγάνων μουσικών με κρουστά, και τις Βουλγάρικες πολυφωνίες με χορωδία από αντρικές φωνές, ντυμένος στα λευκά, καθισμένος ανάμεσα σε ένα ενισχυτή, ένα υπολογιστή και μια ηλεκτρική κιθάρα. Για περίπου είκοσι χρόνια, δίνει συναυλίες σε όλες τις ηπείρους, σε μια ατέλειωτη περιοδεία που έως σήμερα ξεπερνά τις 1500 εμφανίσεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.