Ο Hozier για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί τη Roisin Murphy και τους Hooverphonic

hozier release

Ο πολυβραβευμένος μουσικός έρχεται στο Release Athens

O Hozier, ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της δεκαετίας που διανύουμε, έρχεται στο Release Athens 2019, την Κυριακή 23 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Ο Ιρλανδός συνθέτης και τραγουδιστής έγινε διάσημος με το ομώνυμο ντεμπούτο album του, το 2014, και κυρίως με το συγκλονιστικό “Take Me To Church” με το οποίο κατέκτησε, στην κυριολεξία, ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στην χώρα μας, όπου ήδη αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ονόματα των τελευταίων ετών.

Ο Andrew Hozier-Byrne, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένας πολυβραβευμένος μουσικός, singer-songwriter από την Ιρλανδία. Το νο 1, ντεμπούτο album του, “Hozier”, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2014 και περιέχει το πολυπλατινένιο, υποψήφιο για Grammy, τραγούδι-ύμνο “Take Me To Church”, το οποίο αργότερα χάρισε στον Hozier τον τίτλο του Καλύτερου Τραγουδιού στα Ivor Novello Awards του 2015. Ο δίσκος περιείχε επίσης το αισιόδοξο up-tempo “Someone New”, το γεμάτο συναίσθημα “Work Song” και το “From Eden” που είχε ξεχωρίσει από νωρίς.

Το 2016, ο Hozier κυκλοφόρησε το τελευταίο κομμάτι του album, “Cherry Wine”, σε single με φιλανθρωπικό σκοπό, επιδιώκοντας να αφυπνίσει το κοινό για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, χαρίζοντας παράλληλα όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του σε οργανισμούς καταπολέμησης τέτοιων φαινομένων. Στο υπέροχο video πρωταγωνίστησε η 3 φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός, Saoirse Ronan. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου του album, η συνέχεια ήρθε με το κομμάτι “Better Love”, που συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας “The Legend Of Tarzan”.

Το καταπληκτικό “Nina Cried Power” EP ακολούθησε τον Σεπτέμβριο του 2018, με τη συμμετοχή της θρυλικής soul / gospel τραγουδίστριας Mavis Staples και του εμβληματικού μουσικού Booker T Jones στο όργανο. O Hozier έχει αφιερώσει το ομώνυμο τραγούδι στην Staples, αλλά και την κληρονομιά που άφησαν στη μουσική καλλιτέχνες όπως οι Nina Simone, Joni Mitchell, Billie Holiday, James Brown, Bob Dylan, Woody Guthrie. Ο πολυαναμενόμενος δεύτερος δίσκος του, “Wasteland, Baby!”, θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου.

Róisín Murphy

H Róisín Murphy, η βασίλισσα της electronic/dance/pop σκηνής, και οιHooverphonic, το αγαπημένο electro/dream/pop συγκρότημα από το Βέλγιο, είναι τα δύο διεθνή ονόματα που θα πλαισιώσουν τον Hozier, την Κυριακή 23 Ιουνίου στοRelease Athens 2019.

Η διάσημη Ιρλανδή καλλιτέχνις, πρώην τραγουδίστρια των Moloko και αδιαμφισβήτητοfashion & style icon, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με κάθε της νέα κίνηση. Η μουσική της συνδυάζει ιδανικά ένα σωρό είδη (pop, electronica, house, disco) με μία avant-gardeευαισθησία, ενώ η σκηνική της παρουσία παραμένει μοναδικά γοητευτική και εκκεντρική, με μία συνεχή εναλλαγή ενδυματολογικών επιλογών.

Απρόβλεπτη, προκλητική, άμεση και περιπετειώδης, η Róisín Murphy ξεχώρισε από το ξεκίνημά της, το 1994, όταν σχημάτισε τους Moloko, μαζί με τον Mark Brydon, δίνοντας μία νέα πνοή στην ηλεκτρονική pop. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από trip-hop και funk, γνώρισαν τεράστια επιτυχία με τα πασίγνωστα “Sing It Back”, “The Time Is Now”, “ForeverMore”, κερδίζοντας ταυτόχρονα και την αποδοχή όλων των κριτικών.

Το 2005, παρουσίασε το ντεμπούτο solo album της, “Ruby Blue”, και το 2007 θριαμβεύει με το “Overpowered”. Μετά τη γέννηση των δύο παιδιών της, επέστρεψε με απίστευτο δυναμισμό το 2015, κερδίζοντας μία υποψηφιότητα για το επίζηλο Mercury Prize με το τρίτο της album, “Hairless Toys”, ενώ την επόμενη χρονιά τα πηγαίνει εξίσου καλά με το”Take Her Up To Monto”.

Στο τέλος του 2018, παρουσίασε τέσσερα νέα τραγούδια, με το “Jacuzzi Rollercoaster” να ξεχωρίζει, όπως και το video που σκηνοθέτησε η ίδια. Ηχογραφημένα σε συνεργασία με τον ανερχόμενο DJ Maurice Fulton, αποτελούν ένα ακόμα ζενίθ σε μια καριέρα που δεν δείχνει κανένα σημάδι κούρασης και επανάληψης. Ευφορική και ολοκληρωτική pop, πανέξυπνοι στίχοι και μόνιμη αφορμή για χορό!

Το βράδυ της 23ης Ιουνίου, αυτό θα επιβεβαιωθεί με τον πιο εμφατικό τρόπο, μεκαταπληκτικά τραγούδια, τόσο από την solo καριέρα της όσο και από την εποχή των Moloko, όπως τα “Sing it Back”, “Overpowered”, “You Know Me Better”, “Let Me Know”, “Forever More”, “Flash Of Light”, “All My Dreams”, “Exploitation”, “The Time Is Now”, “Ten Miles High”, “Plaything”, “House Of Glass”, “Jacuzzi Rollercoaster”!

Hooverphonic

Oι Hooverphonic επίσης δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το ελληνικό κοινό τους έχει αγαπήσει από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν στο ευρωπαϊκό μουσικό στερέωμα.

Υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο υπέροχες μελωδίες που έχουμε ακούσει τα τελευταία 25 χρόνια, οι Alex Callier και Raymond Geerts, έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν με μοναδικό τρόπο στοιχεία από alternative rock, electro-pop, trip-hop, dream-pop με μία ρομαντική κινηματογραφική αισθητική που συχνά φέρνει στο νου ακόμα και τον EnnioMorricone.

Στις 23 Ιουνίου, θα ξανακούσουμε live όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους: “Mad About You“, “Eden“, “Inhaler“, “2 Wicky“, “Jackie Cane”, “Sometimes”, “Club Montepulciano“, “Vinegar & Salt”, “This Strange Effect“, “Gentle Storm”, “Amalfi” και πολλά ακόμα τραγούδια, ιδανική συντροφιά για μια καλοκαιρινή Κυριακή, παρέα με τον Hozier και τηνRoisin Murphy.

O τελευταίος δίσκος τους, “Looking For Stars”, 10ος της καριέρας τους, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, χαρίζοντάς μας δύο πανέμορφα singles, το σαγηνευτικό “Romantic” και τοfunky “Uptight”, που έχουν ήδη κατακτήσει το ελληνικό airplay.

Σε αυτό το νέο τους βήμα, οι Hooverphonic πραγματικά χτύπησαν φλέβα χρυσού με τη νέα τραγουδίστρια που τους συνοδεύει, την 18χρονη Luka Cruysberghs. Με τεράστιες φωνητικές ικανότητες, κατόρθωσε να χρωματίσει τον ήχο τους άμεσα, αποδίδοντας ιδανικά τόσο το νέο όσο και το παλαιότερο υλικό της μπάντας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

40 €
- 100 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.