Ο Hugo Barriol για πρώτη φορά στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις

Hugo Barriol

Ο Γάλλος καλλιτέχνης που «ξέφυγε» από την μητρική του γλώσσα για χάρη της αγγλόφωνης folk

Ο Γάλλος Hugo Barriol έχει καταφέρει κάτι φαινομενικά δύσκολο: Σε ηλικία μόλις 28 ετών προκάλεσε αίσθηση με την αγγλόφωνη folk μουσική του σε μία χώρα όπου η παρέκκλιση από τη μητρική γλώσσα αντιμετωπίζεται συνήθως με καχυποψία. Όλα έγιναν… υπογείως πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Hugo και η κιθάρα του ξεκίνησαν να κρατούν συντροφιά στους επιβάτες μερικών από τους σταθμούς μετρό του Παρισιού. Εκεί, περιτριγυρισμένος από πλήθος και θορύβους, περνούσε τουλάχιστον τέσσερις ώρες την ημέρα πλάθοντας πρωτότυπες μελωδίες. «Το μετρό με έκανε να βρω τη φωνή μου» συνηθίζει να λέει. Είχε ήδη προηγηθεί η συμμετοχή του σε δύο μπάντες, στους The Handcuffs και στους Enjoy Walace, καθώς και ένα μεγάλο ταξίδι στην Αυστραλία, το οποίο τον άλλαξε σημαντικά.

Η ιδιαίτερη φωνή του τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών περαστικών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και μουσικοί παραγωγοί. Κάπως έτσι βρέθηκε στο στούντιο το 2015 για να ηχογραφήσει τα πρώτα του κομμάτια. Πλέον ο δρόμος ήταν ανοιχτός για να παρουσιάσει στο κοινό τις ιδέες του όπως ακριβώς τις είχε στο νου του. Το αποτέλεσμα; Ένα μουσικό σταυροδρόμι όπου ο Jeff Buckley ή ο Michael Kiwanuka συναντούν τους Bon Iver και το José Gonzáles.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2016, ψηφίστηκε από το κοινό και έλαβε –τι άλλο− το Metro Music Award, ένα βραβείο που δίνεται στους καλύτερους μουσικούς του παρισινού μετρό. To 2017 έδωσε στην κυκλοφορία το «On the Road», ένα βιωματικό κομμάτι που περιλαμβάνεται στο επερχόμενο πρώτο του EP. Το κομμάτι γνώρισε μεγάλη απήχηση στην πατρίδα του αλλά και στη χώρα μας, δημιουργώντας σε πολλούς την επιθυμία να τον ακούσουν από κοντά.

Αυτή η στιγμή ήρθε. Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαΐου ο Hugo Barriol θα εμφανιστεί σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα για δύο συναυλίες που θα μας ξυπνήσουν συναισθήματα θαμμένα αλλά πάντα τόσο επίκαιρα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.