Ο Lubomyr Melnyk έρχεται στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Lubomyr Melnyk

O θρυλικός Ουκρανός πιανίστας, συνθέτης και «εφευρέτης» της continuous music, ζωντανά στην Ελλάδα

O Lubomyr Melnyk αποτελεί, κατά γενική ομολογία, έναν από τους σπουδαιότερους πιανίστες και συνθέτες της εποχής μας. Τον έχουν αποκαλέσει «Προφήτη του Πιάνου» λόγω της μακροχρόνιας ενασχόλησής του με το όργανο και φυσικά για την ασταμάτητη προσπάθειά του να εξελίξει τα όριά του όπως τα γνωρίζουμε.

Στα μέσα της δεκαετίας του 70΄και ενώ διέμενε στο Παρίσι, δημιούργησε την αποκαλούμενη “Continuous Music“, μία νέα τεχνική για το πιάνο που απαιτεί υψηλού επιπέδου δεξιότητες προκειμένου να απελευθερώσει τη «φυσική φωνή» του οργάνου.

Η μουσική του Lubomyr Melnyk έχει φυσικά τις ρίζες της στο κλασσικό Πιάνο, ειδικά από συνθέτες όπως ο Λίστ και ο Μπραμς. Έχει ωστόσο επηρεαστεί εξίσου τόσο από την Ανατολική φιλοσοφία όσο και από τη μινιμαλιστική μουσική με αποτέλεσμα να καταφέρει να δημιουργήσει ένα υπέροχο υβρίδιο μοντέρνων ρομαντικών αρμονιών και μελωδιών.

Χρησιμοποιώντας την εκπληκτική του ικανότητα να παράγει 19,5 νότες το δευτερόλεπτο σε κάθε χέρι, είναι πλέον και επίσημα ο πιο γρήγορος πιανίστας που έχει ηχογραφηθεί ποτέ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 70′ μέχρι και σήμερα έχει ηχογραφήσει παραπάνω από 120 δίσκους, τους περισσότερους για σόλο ή διπλά πιάνα, και έχει δημιουργήσει με τον τρόπο του νέα συναρπαστικά ηχητικά μονοπάτια για τη μοντέρνα μουσική.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.