«Πέρασα…»: Η ποίηση της Κικής Δημουλά ζωντανεύει στη θεατρική σκηνή

Πέρασα - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Έχοντας ακριβό δώρο τη φωνή της ποιήτριας, η παράσταση προσκαλεί σ' ένα κολλάζ αισθήσεων

Μετά τον κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Τζένη Καρέζη στην Αθήνα,  το  “Πέρασα…”, μουσική παράσταση, μικτό θέαμα-ακρόαμα πάνω στην πολυπρισματική ποίηση της Κικής Δημουλά,  θα δώσει δύο μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε σύλληψη, μουσική και σκηνοθεσία της  συνθέτριας – πιανίστα και με πολλούς δίσκους στο ενεργητικό της Σοφίας  Καμαγιάννη, η οποία το 2014 ανέβασε τους Πέρσες στο ΚΘΒΕ.

Με κύριο «σώμα» τον λόγο της Κικής Δημουλά και όχημα τη μουσική, η  Σοφία Καμαγιάννη χτίζει μια παράσταση η οποία επιχειρεί να αγγίξει πολύπλευρα  τον θεατή. Έχοντας ακριβό δώρο τη φωνή της ποιήτριας (εκτός από τις απαγγελίες της Κικής Δημουλά, θα ακουστεί σε απρόσμενες ηχογραφήσεις στίχων της που αποτελούν έναν μη συνηθισμένο τρόπο ακρόασης της ποίησης), η παράσταση σε συνδυασμό με ένα μουσικό – ηχητικό  κόσμο, προσκαλεί σε ένα κολλάζ αισθήσεων.

"Πέρασα"

Τρία πρόσωπα πρωταγωνιστούν στο έργο, πρόσωπα που εμπεριέχουν το ένα το άλλο, είναι σε διαρκή αλληλεπίδραση και σύνδεση και συναποτελούν το πρόσωπο της κεντρικής ηρωίδας. Επικοινωνούν πέρα από τον χρόνο, «απ΄τον μέσα ουρανό μιας μνήμης» αλλά εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο. Η «ανάγκη για χειροπιαστά πράγματα…» αποτυπώνεται,  μέσω της πρόζας, σε ένα πρόσωπο, την α’ ηθοποιό, (Γιώτα Φέστα) που βιώνει τη ρεαλιστική πραγματικότητα, με ανοιχτούς πάντα αισθητήρες. Η β’ ηθοποιός (Θεοδοσία Σαββάκη) και ερμηνεύτρια των τραγουδιών κινείται σε ένα πιο φαντασιακό κόσμο όπου το τραγούδι και οι μουσικές μετασχηματίζουν το νόημα του ποιητικού λόγου.

Η ηχογραφημένη και ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωνή της ποιήτριας, ως ένα άλλο κομμάτι του εαυτού της ηρωίδας, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο πιο εξωλογικό, ονειρικό, ασυνείδητο.

 

Συντελεστές

Ποίηση : Κική Δημουλά
Σύλληψη, μουσική, σκηνοθεσία : Σοφία Καμαγιάννη
Σκηνογραφία:  Όλγα Ντέντα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Kίνηση: Eρμής Μαλκότσης
Βίντεο:  Παναγιώτης Γουμπούρος
Bοηθός σκηνοθέτη : Φάνης Σακελλαρίου
Ηθοποιός: Γιώτα Φέστα
Τραγούδι, ηθοποιός: Θεοδοσία Σαββάκη
Μουσικοί: Τάσος Γουσέτης (βιολί), Φίλανδρος Κάρρας (κλαρινέτο), Όσβαλντ Αμιράλης (κόντρα μπάσο), Θεοδοσία Σαββάκη (σαξόφωνο), Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο)
Ηχογραφημένη φωνή: Κική Δημουλά
Ηλεκτρονική επεξεργασία προηχογραφημένου υλικού: Σοφία Καμαγιάννη
Τεχνικός σύμβουλος ήχου:  Τim Ward

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.